Cam ca orice lucru pe lumea aceasta și fericirea este ceva relativ. Și totuși, oamenii de știință au reușit să găsească un numitor comun în ceea ce îi face pe oameni să se simtă minunat. Veți fi surprinși să aflați că nu averea sau faima ne bucură inimile, ci, mai degrabă, lucrurile simple. Și, de acum, această teorie este oficială, pentru că a fost demonstrată de cercetători.
Muzica
Impactul melodiilor asupra creierului, susțin neurologii care au realizat studiul, este unul foarte mare, mai ales dacă alegem să ascultăm piese specifice unei perioade bune din viața noastră, porivit time.com.
”Să spunem că cea mai fericită perioadă din viață a fost perioada liceului. În momentul în care asculți hiturile care atunci te făceau să te simți bine, te vei conecta cu acele momente fericite și astfel aduci în prezent acele trăiri care îți făceau bine”, a declarat Alex Korb, neurolog în cadrul ehcipei de cercetători neurologice de la Universitatea din Los Angeles.
Zâmbetul și ochelarii de soare
Creierul nostru poate fi manipulat, ținând cont de momentele în care am fost fericiți și reacțiile noastre în acele momente. Astfel, dacă ne gândim la ceva ce ne face plăcere, zâmbim. Așadar, creierul nostru consideră că acest zâmbet este un semn al fericirii noastre. În concluzie, spun experții, atunci când zâmbim creierul nostru crede că suntem fericiți. De aceea tot ce trebuie să facem ca să fim fericiți este să zâmbim. ”Trebuie să ne păcălim creierul astfel, iar la un moment dat îl vom convinge că avem motive de a fi fericiţi”, spune Korb.
Tot studiile indică faptul că un simplu zâmbet are același efect asupra creierul comparabil ci 2.000 de batoane de ciocolată sau 25.000 de dolari.
Ochelarii de soare ne ajută să nu mai stăm crispați, așa cum se întâmplă când ochii noștri întâlnesc o lumină foarte puternică. Dacă stăm încruntați, deci avem o mină tristă, creierul nostru va percepe acest lucru ca pe o stare de nefericire. Protejându-ți ochii de lumină cu ochelarii de soare, îți portejezi și starea de spirit.
Somnul
Dacă dormi bine, arată majoritatea studiilor, există un risc mai scăzut de a face depresii. În lipsa stărilor depresive suntem mai liniștiți și ne putem organiza viața mai bine, ceea ce presupune și mai multă bucurie în viața noastră. Așadar, atunci când suntem abătuți sau anxioși, neurologii ne recomandă să ne gândim la planurile pe termen lung. Vom avea astfel senzația că ne putem controla viața. Această etapă presupune eliberarea dopaminei din creier, hormonul recompensei, care ne face să ne simțim bine.
Citește și:
Foto: 123rf.com
Ultima modificare decembrie 18, 2015 5:32 pm