Pe 26 Martie 2011, între orele 20.30-21.30 Pământul va intra în beznă totală, generată de cea mai mare mişcare ecologică din lume – Ora Pământului.
Lumea întreagă se pregăteşte pentru o oră de întuneric, sâmbătă seară începând cu ora locală 20,30 (indiferente de emisferă), când sute de milioane de locuitori din peste 130 de ţări vor stinge becurile din casă şi iluminatul public de pe străzi de „Ora Pământului”.
În România, aproximativ 50 de oraşe figurează pe lista celor care susţin ampla campanie, contribuind în acest fel la „lupta” împotriva schimbărilor climatice globale alarmante.
Rusia şi Israel se numără printre cele din urmă ţări care au anunţat susţinerea campaniei în acest an, organizând evenimente speciale în această zi, deşi Ţara Sfântă a fost nevoită să anuleze unele dintre evenimente, din cauza atacurilor din Gaza.
În Bucureşti, cei care nu vor să stea pe întuneric acasă, pot merge la concertul inedit organizat în faţa Ateneului Român şi susţinut de corul Sound” al Casei de Cultură a Studenţilor, trupa Sistem şi Zoli Toth, ambasadorul Earth Hour în România.
Anul acesta campania „Ora Pământului” se va numi „Beyond the Hour”, iar noutatea constă în platforma „www.beyondthehour.org”, care îndrumă susţinătorii din toată lumea să împărtăşeasca idei şi propuneri privind reducerea încălzirii globale.
Cum a luat naştere ideea Ora Pământului
Pe 31 martie 2007, la Sydney lua naştere cea mai amplă campanie de mediu, plecând de la una dintre cele mai banale acţiuni în acest sens: stingerea becului. Ideea le-a venit celor de la WWF Australia care s-au gândit că în acest fel pot încuraja oamenii să se implice în număr cât mai mare.