Şocant: Mâncăruri scârboase din lume. Ai încerca un burger din muşte?

.

Africa: Fufu, gogoşi din amidon cu sos

Africanii nu mănâncă numai burgeri din muşte şi animale sălbatice, ci au feluri ciudate de mâncare la care ţin foarte mult, ca mâncare tradiţională, echivalentul unei „mămăliguţe cu brânză şi smântână”, cum ar fi.
Fufu este un fel de mâncare foarte popular in Ghana si se prepară din amidonul unor rădăcini sau cereale, separat ca o pastă gelatinoasă. Fufu se mănâncă cu mâna, fără tacâmuri, sub formă de biluţe care nu se mestecă, alături de un sos picant de alune.

Citeşte şi Scârbos: Top 4 feluri de mâncare scârboase rău. Ai mânca aşa ceva?

Islanda: Hakarl, sau carne putrezită de rechin

Multe popoare nordice au astfel de feluri de mâncare tradiţională, care presupune un tip de carne lăsată câteva luni la macerat.
Islandezii sunt foarte mândri de acest fel de mâncare moştenit de la strămoşii vikingi, care se numeşte hakarl, sau rechin putrezit.
Carnea rechinilor este toxică atunci când este proaspătă, astfel că numai descompunerea ei o face…oarecum comestibilă.
Carnea de rechin se îngropa pe vremuri la 2 metri sub pământ, într-o piele de animal sau prelată şi lăsată la putrezit. Acum, specialiştii în astfel de delicatese o lasă în hambare aerisite, în aer liber.
Atunci când putrezeşte, carnea elimină uree şi alte substanţe care dau un miros puternic de amoniac, sau urină.
După câteva săptămâni, carnea este uscată şi servită simplă, ca o pastramă foarte ciudată.

Sursa foto: Shutterstock

Vezi şi curiozități despre melci!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton