Unele accidente genetice sau boli dau naştere unor malformaţii oribile. În ţările mai puţin dezvoltate, unde oamenii sunt mai puţin educaţi şi merg rar la medic, astfel de evenimente nefericite se întâmplă mult mai des. Iată 3 boli genetice care nasc monştri şi efectele devastatoare ale malformaţiilor congenitale asupra calităţii vieţii. Anencefalia: Copii născuţi fără creier
Această boală extrem de rară apare atunci când copilul se naşte fără trunchi cerebral, din diverse cauze, printre care şi lipsa acidului folic din alimentaţia gravidei.
Doi copii au ajuns celebri în lume după ce s-au născut cu această boală extrem de gravă şi fatală la doar câteva zile de la naştere.
Primul este un bebeluş născut în India în 2006, care nu avea gât, ochii erau foarte mari, bulbucaţi şi ieşiţi din orbite şi avea doar două kilograme. Satul în care s-a născut a văzut naşterea lui nu ca pe eroare genetică, ci ca pe un miracol.
Copilul a fost purtat prin piaţa centrală şi arătat ca un semn de la zei. A murit la doar câteva ore de la naştere.
Cel de-al doilea copil a fost Nicolas Coke, din Colorado, care a supravieţuit fără creier timp de 3 ani, ceea ce a uimit lumea medicală.
Citeşte despre barbatul cu piele albastra in Şocant: Cele mai ciudate boli din lume Spina Bifida: Bărbatul cu coadă de maimuţă
O coadă de 32 de cm este acelc eva care îl face deosebit pe indianul Chandre Oram, din Alipurduar, Bengalul de vest. Lăsând la o parte credinţa localnicilor, care sunt convinşi că dacă ating coada bărbatului, se vindecă de diverse boli, afecţiunea de care suferă îi afectează viaţa destul de tare.
El are probleme în a-şi găsi o soţie, şi chiar declara că peste 20 de femei l-au refuzat până acum din cauza cozii ca de maimuţă.
Oficial, bărbatul suferă de spina bifida, un defect genetic al coloanei vertebrale, care poate fi corectat prin operaţie.
Citeşte şi Şocant: Top 5 cele mai incredibile boli din lume Polimastie: Oameni cu mai mult de două glande mamare
Un caz aparte de polimastie (diferă de boala care dă mai multe sfârcuri, deoarece în acest caz, oamenii au şi ţesut mamar sub sfârcul în plus) a fost anunţat în Brazilia, în 2005, la o femeie de 22 de ani.
Tânăra s-a prezentat la doctor cu o leziune dureroasă pe talpa piciorului stâng. După examinare, medicii au constatat cu surprindere că leziunea era, de fapt un al treilea sfârc, cu păr, grăsime şi glande sudoripare, adică un sân mai mic…în talpă.
Este primul caz de polimastie pe talpa piciorului din lume, dar boala nu este gravă şi poate fi corectată prin operaţii.