Ce fac membrii societăţii secrete care rezolvă crime?
Odată pe lună, toţi membrii clubului se adună în Philadelphia la masa de prânz. După ce termină de mâncat şi de discutat noutăţi din lumea ştiinţifică, ei se apucă de rezolvat cazuri de crime nerezolvate.
Clubul îşi datorează numele unui faimos detectiv din secolul 18, Eugene Francois Vidocq. El a fost mai întâi un excroc condamnat, după care a devenit părintele criminalisticii moderne şi primul detectiv particular din lume.
William Fleisher, Richard Walter şi Frank Bender, fondatorii societăţii Vidocq au început să discute despre existenţa unui club privat de criminalişti în 1990.
Citeşte şi Criminali în libertate: Top 4 ucigaşi care au scăpat de închisoare
Acum, clubul privat de criminalişti numără 82 de membri, dintre care majoritatea sunt poliţişti pensionaţi, foşti agenţi FBI, profileri (psihologi criminalişti), medici legişti şi chiar un medium din 17 state americane şi alte 11 ţări din lume.
Societatea Vidocq estimează că de-a lungul anilor au rezolvat circa 300 de crime şi cazuri nerezolvate şi au ajutat investigaţiile în 90% din cazurile prezentate după masa de prânz.
Poate ar trebui să le trimitem cazul Elodia să arunce o privire?
Sursa foto: Shutterstock