Unii oameni îşi arată iubirea şi respectul pentru animale adoptând un câine, salvând o pasăre rănită de pe marginea drumului sau oferindu-se voluntari pe la fundaţii veterinare. Alţii îşi dedică tot timpul şi vieţile în întregime animalelor, fie că este vorba de felime mari din Africa, gorile din junglă sau lupii din pădurile europene. Iată ce vieţi ciudate duc aceşti oameni.
Werner Freund – prietenul lupilor
Fostul paraşutist german, acum în vârstă de 79 de ani a iubit lupii dintotdeauna. El a înfiinţat chiar şi un fel de parc-sanctuar al lupilor unde a adus şi crescut mai multe rase de lupi, printre care siberieni, arctici, canadieni, europeni şi mongoli.
Afecţiunea lui pentru aceste animale temute şi considerate periculoase de neiniţiaţi este evidentă, la fel cum este şi respectul luplor pentru salvatorul lor.
Lupii din sanctuarul din Merzig, provincia germană Saarland sunt aduşi încă de când erau pui de la diverse grădini zoologice şi crescuţi de Freund însuşi, care doarme, se joacă şi mănâncă alături de ei. Lupii îl consideră un fel de mascul alfa al haitei şi îl tratează ca pe unul de-al lor, în ciuda diferenţei de specie.
Citeşte şi Cum să trăieşti fără bani: Top 3 poveşti de succes
Angelique Todd – femeia dintre gorile
Cercetătoarea britanică locuieşte de peste zece ani în jungla Republicii Centrafricane, unde studiază gorilele cu spate argintiu. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că nu prea agreează oamenii şi nu lasă pe nimeni în comunităţile lor. Cu toate acestea, Angelique a dezvoltat o relaţie strânsă cu familia lui Macumba, un masculd e gorilă de 196 kilograme.
Cercetătoarea a avut malarie de 25 de ori, a suferit de febră dengue şi a avut ouă de insecte sub piele, dar spune că toate sacrificiile au meritat.
În 2007, Angelique l-a cunoscut pe Nestor, soţul ei şi au împreună o fetiţă pe nume Poppy. La început, cercetătoarea a vrut să stea împreună cu fetiţa ei în junglă, dar a realizat că nu este un loc bun pentru copiii atât de mici. Nici Macumba nu o cunoaşte pe Poppy, deoarece bebeluşii au microbi care pot fi fatali pentru o gorilă.
Cum Macumba este deja bătrân acum (are 33 de ani şi o gorilă trăieşte cam 35), femeia nu vrea să rişte nimic, aşa că locuieşte cu familia ei într-un sat de lângă junglă.
Kevin Richardson – fratele leilor din savană
Kevin Richardson este un cercetător al comportamentului animalelor din Africa de Sud, cunoscut în lumea întreagă pentru erlaţia pe care o are cu haitele de hiene şi leii din rezervaţa africană.
El cercetează şi alte feline din Africa, Cuma r fi gheparzii şi leoparzii, dar este specializat în lei.
Producător de emisiuni şi autor de cărţi despre felinele mari, Richardson a devenit celebru în lumea întreagă pentru filmările în care se joacă cu leii sălbatici, înoată cu ei şi le vorbeşte ca şi cum ar fi doar nişte pisoi mai mari.
Neînfricat şi plin de respect faţă de animale, bărbatul spune că dacă ar fi ucis de un leu şi s-ar putea întoarce pe Pământ, ar face din nou acelaşi lucru şi ar trăi tot printre felinele africane.
Citeşte şi Bizar: Top 4 animale care trăiesc ca vedetele. Vezi cum au ajuns milionare