Festivalul de Film de la Sighişoara (SFF) anunţă mai multe filme ca oricând la ediţia din acest an. Începând cu 22 iunie şi până pe 27 iunie, vei avea prilejul să vezi cele mai bune producţii…
… româneşti şi străine, care au cucerit juriile marilor festivaluri de film de la Cannes, Berlin sau Locarno.
Dacă te tentează o experienţă cinematografică de excepţie şi în plus gratuită, Festivalul ţi-a pregătit şi gulaş aburind, ţuică ardelenească şi muzică bună.
Aşadar, nu îţi rămâne decât să cauţi un loc de înnoptat în cetatea medievală, pentru că de restul distracţiei s-au ocupat organizatorii.
Dacă filmele sunt gratis, pentru cazare vei scoate ceva bani din buzunar, dar oricât ar costa, nu merită să pierzi cel mai frumos Festival de Film de aici.
Unde te cazezi în Sighişoara
Pentru adepţii serviciilor pretenţioase, în inima cetăţii Sighişoara, la poalele Dealului, Fronius Rresidence este un conac impresionant de frumos ce păstrează stilul autentic medieval al anilor 1900.
Conacul are şapte camere, fiecare decorată în stiluri diferite, cu mobilier vechi, tavane înalte şi vitralii discrete.
Pentru una dintre camerele Patricia, Antonia, Agatha sau Cassia, plăteşti între 70 şi 120 de euro pe noapte, dar dispui de servicii complete ce includ minibarul, room-service sau acces la centrul Spa.
Servicii de trei stele oferă şi pensiunea Aquaris din Sighişoara, situată în centrul oraşului, în faţa Catedralei Ortodoxe.
Pe lângă cele 10 camere de care dispune pensiunea, poţi alege şi căsuţele rustice din camping sau locurile pentru corturi.
Dacă preferi totuşi o cameră în pensiune, plăteşti 100 de lei pe noapte pentru una dublă, 140 de lei pentru una triplă şi 180 de lei pe noapte pentru un apartament de două camere aflat în incinta complexului.
O altă pensiune ce iese în întâmpinarea drumeţilor din Piaţa Cetăţii este şi Casa Legenda. Poţi alege între camera Contesei, Medievală, camera de Zestre sau Casa Bunicii; toate sunt impresionante, decorate în stil rustic după numele pe care îl poartă.
Camerele sunt de două şi patru persoane – camera de Zestre -, iar preţurile diferă pe perioada săptămânii faţă de cele din weekend.
Astfel, dacă alegi camera Veche sau camera Contesei, preţul pe noapte de luni până vineri este de 135 de lei, iar în zilele de sâmbătă şi duminică plăteşti 160 de lei pe noapte.
Camera Medievală costă 115 lei în zilele luni – vineri şi 140 de lei pe noapte în weekend.
Singura cameră pentru patru persoane este camera de Zestre pentru care plăteşti 185 de lei luni – vineri sau 210 de lei sâmbătă ori duminică noapte.
Ce filme vezi la Festival
Aşadar, pentru cine optează pentru cazare în centrul Sighişoarei are toate şansele să prindă loc la toate filmele SFF.
Mult-premiatele „The White Ribbon” şi „Le prophet” – proiectate în premieră naţională, „She, a Cinese” – distins cu Leopardul de Aur la Locarno, „The Milk of Sorrow” – Ursul de Aur la Berlin – sunt doar câteva dintre exclusivităţile festivalului.
Dintre scurtmetraje îl vei viziona pe cel mai bun de la Berlin, distins anul trecut cu Ursul de Aur. „Please say something” este o animaţie marca David ORelly, despre relaţia ciudată dintre un soarece şi o pisică, proiectată, de asemenea, pentru prima dată aici.
Locarno îţi recomandă „Believe” – povestea unui bărbat care încearcă să se refacă după moartea soţiei sale -, în regia lui Paul Wright.
Nu trebuie să ratezi nici filmele româneşti. „Nunta în Basarabia” (regizor Nap Toader), un film îndrăgit de publicul larg şi prezent, până acum, numai în circuitul cinematografic festivalier, „Medalia de Onoare” – tot premieră naţională -, cel de-al doilea lung – metraj al regizorului Peter Calin Netzer, „Călătoria lui Gruber”, sunt doar o mică parte din agenda SFF.
Foto: Agerpres
Ultima modificare iunie 24, 2021 12:41 pm