15 sfaturi pentru petrecerea perfectă

.

Vrei să organizezi cea mai frumoasă petrecere din viaţa ta? Am rugat cei mai buni DJ,
bucătari, barmani, designeri şi organizatori de evenimente să ne spună secretele lor, dar şi care sunt cele mai noi trenduri. Dacă le urmezi  sfaturile, n-ai cum să dai greş!

1. „Petrecerea perfectă presupune un mix alcătuit din foarte multe elemente: de la mâncarea bună, suficient de multă şi care să acopere toate gusturile invitaţilor, la băutură suficientă şi barmanii simpatici, de la un serviciu impecabil al ospătarilor la un decor wow, de la elementele de entertainment care să îi anime pe invitaţi, la DJ-ul care să creeze ritmul petrecerii, de la locaţia aleasă, la spectacolul de lumini care să o pună în valoare, şi aşa mai departe. O petrecere memorabilă presupune existenţa tuturor elementelor de mai sus, dar şi organizarea tuturor acestor elemente astfel încât totul să decurgă lin şi fără incidente.”
Oana-Maria Necula, Managing Partner Atelier Image  (www.atelierimage.ro; www.entertainment-evenimente.ro)

2. „Muzica la o petrecere e ca sarea în bucate. Cred că mai bine de jumătate din reuşita unui party este reprezentată de muzică, dar şi de cel care o alege. |n adolescenţă prima întrebare atunci când venea vorba de o petrecere era: «Cine pune muzică?». Dacă muzica nu e bine aleasă, ea poate strica o petrecere. «Music makes the people come together» – spune Madonna în piesa «Music» şi nu prea avem argumente să o contrazicem.”

George Zafiu, Europa FM

Playlistul lui George:
1.    Queen –  „I Want To Break Free”
2.    Michael Jackson – „Billie Jean”
3.    Kings Of Leon – „Sex On Fire”
4.    Adele – „Rolling In A Deep”
5.    Jamie Woon –  „Shoulda”

3. Cele mai frumoase petreceri sunt…
„Cele la care mănânci şi bei gratis, asculţi muzică gratis, acolo unde totul e gratis”
Dan Negru, realizator Antena 1

4. Cel mai bun snack după miezul-nopţii…
„Un pahar de apă sau un ceai verde sau de fructe”
Horia Vârlan, bucătar „Cireaşa de pe tort”, Prima TV

5. „Poţi servi atât vin alb, cât şi vin roşu. |n general, raportul actual de consum este de aproximativ 25-30% vin roşu şi 70-75% vin alb: persoanele cu statut social ridicat preferă să consume vin roşu, pe când cei din clasa medie preferă toate tipurile de vin alb, mai puţin cel sec. De regulă, se comandă o sticlă de vin la două persoane şi o sticlă de vin spumant la opt persoane, dar cantităţile pot varia în funcţie de eveniment.”
Marius Bratu, sommelier Cramele Hallewood

6. „Unul dintre momentele noastre preferate a fost la o petrecere aniversară, când o cântăreaţă costumată în Marilyn Monroe a ieşit dintr-un tort gigantic şi i-a cântat sărbătoritului «Happy Birthday Mr. President».”
Oana-Maria Necula, Managing Partner Atelier Image

7. „De cele mai multe ori, simplitatea este cheia când alegi ţinuta! Mergi pe o culoare care ţi se potriveşte, în care te simţi bine şi… lets get the party started!”
Alexandra Calafeteanu, designer

8. Pentru petrecerea cu tematică

Găseşti costume sau accesorii de închiriat la firmele specializate: www.costumtematic.ro, fabricademagie.ro sau costumedînchiriat.ro.

9. Vinul alb şi vinul spumant trebuie păstrat la rece, la o temperatură de aproximativ 6-8°C, în timp ce vinul roşu trebui să fie păstrat la o temperatură de aproximativ 14-16°C, spune Marius Bratu, sommelier la Cramele Hallewood.

10. „Lasă bradul cu podoabele sale să strălucească în noaptea dintre ani, şi alege să porţi accesorii fine, delicate. Un inel sau un colier sunt mai mult decât suficiente! ”
Alexandra Calafeteanu, designer

11. „Vrei să ţi se usuce repede lacul de unghii? La 2-3 secunde după aplicarea lacului, introdu degetele în apă rece. Apoi, lasă-le să se usuce natural. Asta e tot. Vrei ceva şi mai rapid? |ncearcă Drop&Dry- Soluţia care aplicată la baza unghiei hidratează cuticula şi, în acelaşi timp,  accelerează uscarea lacului de unghii. Este autonivelantă şi se distribuie uniform pe toată sufrafaţa unghiei.”
Elena Rusu, trainer Professionails

12. „Când frigul îşi face simţită prezenţa, începem să tânjim după băuturi calde. Binecunoscutul Vin cald sau Vin aromatizat/Vin Brule a început să piardă teren în ultimii ani în faţa unor tipuri de băuturi calde mai vechi, dar care vin puternic din urmă cu o înfăţişare proaspătă şi deosebit de apetisantă: Grogurile şi Toddiesurile. Grogurile sunt băuturi alcoolice reconfortante constând dintr-un amestec de rom/brandy/whiskey/coniac şi apă fierbinte îndulcită cu sau fără lămâie, la care astăzi adăugăm uşoate arome de ienibahar, coriandru, cardamom, scorţişoară, cuişoare, nucşoară sau câţiva stropi de bitteruri aromatice. Toddiesurile sunt Groguri la care se adaugă fructe proaspete sau uscate (mere, pere, caise, prune, măr, gutui, fructe de pădure) şi diferite ceaiuri infuzate. Iar ca îndulcitor se foloseşte îndeosebi mierea sau dulceţuri aromate.”
Sergiu Biriş (Barmania), Barmanul anului 2010

13. „Crăciunul este cea mai bună ocazie de a face petreceri! Se poartă coroniţele, dar obligatoriu cele naturale, pe uşa de la intrare, pe masă… Ce este frumos e ca poţi să decorezi aproape toată casa fără să pară încărcată, este o temă care emană multă bogaţie, culoare, căldură! Obligatoriu trebuie să existe un brad decorat, o coroniţă pe uşa de la intrare, ghirlande la geamuri, aranjamente pe masă şi multe lumânări, de preferat parfumate – vanilie, scorţişoară&mere, migdale, etc!”
Darius Gheorghiţă, decorator floral Maison Dadoo

14. Dacă vrei să-i faci gazdei cadou o sticlă de vin
„Cred că trebuie ales un vin într-o ediţie limitată şi aici aş recomanda, dintre vinurile noastre, Hyperion Fetească Neagră 2009, Hyperion Cabernet Sauvignon 2009, Theia Chardonnay 2010 şi Kronos Pinot Noir 2009.  Hyperion Fetească Neagră 2009 şi Hyperion Cabernet Sauvignon 2009 sunt vinuri «icon», în ediţii limitate (primul la  8000 de sticle, iar al doilea la 5300 sticle).”
Marius Bratu, sommelier Cramele Hallewood

15. Meniul petrecerii:

Gustare-aperitiv, care poate conţine unul sau două tipuri de salate diferite ca textură şi compoziţie; 2-3 tipuri de gustări reci şi fructe/legume

Entre care să conţină o gustare caldă, uşoară

Un fel de bază cu garnitură, care să conţină un tip de carne mai grea sau mai uşoară, în funcţie de obiceiul casei, invitaţi sau anotimp

Un desert uşor sau mai generos, în funcţie de cât de grele au fost felurile anterioare. Important este ca masa servită să nu conţina porţii mari şi nici să nu depaşească în total 1500-1800 de calorii.
Horia Vârlan, „Cireaşa de pe tort”, Prima TV

Găseşti încă 28 sfaturi de la specialiştii noştri în revista „Unica” din decembrie!

    
Vedete din Romania Vedete internationale