Un serial care a făcut furori mai mult decât se preconiza, patru personaje invidiate de femei din toată lumea şi cele mai inedite aventuri din New York, precum şi situaţii…
… care ridică probleme neobişnuite despre sex.
Cel de-al doilea fim din seria „Sex and the City„, regizat de acelaşi Michael Patrick King, îşi anunţă premiera pe 4 iunie 2010 şi în cinematografele din România.
Multiplu câştigător al premiilor Emmy şi Globurile de Aur, filmul prezintă o continuare cel puţin la fel de incitantă că şi primul.
Aşadar, în caz că va era dor de Carrie, Samantha, Miranda şi Charlotte, cele patru protagoniste, interpretate de Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon, se reunesc în aceeaşi formulă pentru continuarea poveştii din prima parte. De această dată, binecunoscutele actriţe sunt nevoite să se confrunte cu probleme mai serioase decât discuţiile despre bărbaţi şi fanteziile lor sexuale.
Astfel, criza financiară le afectează şi pe cele patru bune prietene, care trebuie să se reorienteze urgent în carieră.
Chiar dacă povestea este păstrată în mare secret de către producători şi actori, aflăm totuşi că filmul se va concentra pe căsnicia lui Carrie cu Mister Big.
Acesta va fi, la rându-i afectat de schimbările provocate de problemele financiare, aşa că el şi Carrie se mută la Londra, unde mediul pare mai promiţător pentru câştigurile rapide. Cu toate acestea, noul oraş se va dovedi, cu toate ispitele lui, o încercare serioasă pentru cei doi.
Însă nici prietenele ei nu au fost neglijate de scenarişti. Miranda o va lua de la zero după ce se hotărăşte să părăsească firma de avocatură la care lucra, Charlotte este redată în aceeaşi ipostază de mămică, iar voluptoasa Samantha, cum era de aşteptat, continuă vânătoarea de bărbaţi.
Şi vedetele se inspiră din personajele „Sex and the city”
„Sex and the city” a făcut senzaţie şi în România, fiind urmărit îndeaproape şi de vedetele autohtone.
Ilinca Vandici ne mărturiseşte că a urmărit cu interes serialul şi că i-a plăcut tare mult. Deşi se adresează cu precădere publicului feminin, sitcomul abordează şi valori importante în viaţa reală, cum este statutul social al femeii, egalitatea cu bărbaţii sau confortul şi satisfacţia personală.
„Pot spune că am avut multe de învăţat urmărind serialele „Sex and the city”. Îţi dai seamă că uneori chiar şi tu te regăseşti în rolurile interpretate de un personaj sau altul, în situaţiile pe care le întâmpina sau problemele cu care se confruntă acestea. Însă, personajul care m-a inspirat este, bineînţeles, cel interpretat de Jessica Parker, care a generat cu stilul ei vestimentar original”, spune Ilinca Vandici.
Dar nu doar Carrie se potriveşte mănuşă, personajele sunt emblematice pentru serial, astfel că toate sunt perfecte în rolurile pe care le interpretează, mai apreciază prezentatoarea TV.
În ceea ce o priveşte pe Ana Maria Ferentz, serialul a ţinut-o cu sufletul la gură, iar la ora la care se difuza „era lipită de televizor”, după cum recunoaşte chiar ea.
„Mi-a plăcut mult filmul! Văzusem serialul, eram fan. Mi-a plăcut tot: subiectul, personajele… styling-ul… Cred că fiecare dintre personaje are ceva special care să atragă şi să îţi rămână cumva în minte, dar cel mai mult mi-a plăcut Charlotte”, ne spune Ana Maria Ferentz, care apreciază că cei care sunt atraşi de acest gen de film, merg oricum să-l vadă, din curiozitate sau divertisment.
„Eu cred ca unii dintre critici uită ca acest film este pur divertisment şi nu o operă de artă”, menţionează ea.
Critici şi controverse
Deşi filmul a fost deja „curtat” la numeroase festivaluri, unde a primit câteva premii importante, „Sex and the city” nu a fost ocolit de critici şi comentarii acide.
Numeroşi critici au spus că filmul este telenovelistic, problemele personajelor sunt nemotivate, iar cele patru femei par să aibă doar subiecte de conversaţie lipsite de consistenţă.
Evenimentele se desfăşoară într-o manieră previzibilă, iar problemele ridicate pe care le întâmpina cele patru protagoniste cataloghează bărbaţii că fiind insensibili, imaturi şi cu uşoare tulburări de personalitate şi comportament. Mai mult, filmul livrează multă modă şi publicitate mascată, pe lângă povestea de dragoste uşurică, uneori cu suspans.
Ana Maria Ferentz crede însă că „în calitate de cinefil, nu contează reclama mascată sau trend-urile în fashion, ci contează ce simţi după vizionarea lui. Într-adevăr, mulţi merg la filme şi datorită reclamei, aşa că box office-ul îşi spune cuvântul„, ne spune frumoasa cântăreaţă.
Lansarea celei de-a două părţi a filmului nu este lipsită nici ea de controverse. Producătorii au decis să renunţe la lansarea mondială a filmului în Londra, aşa cum se prevăzuse iniţial, după ce s-au confruntat cu mai multe critici pentru că nu au organizat evenimentul la New York. Serialul „Sex and the city” şi filmul omonim au fost filmate în New York, aşa încât compania a anunţat ulterior anularea premierei de la Londra.
De asemenea, câteva filmări care trebuia să se desfasoare în Dubai, au fost anulate, după ce autorităţile din această ţară au respins cererea producătorilor. Refuzul a venit după ce autorităţile din Dubai au citit scenariul lungmetrajului.
Însă, chiar şi aşa, atât sitcomul, cât şi lungmetrajul s-au bucurat de o atenţie neaşteptată din partea cinefilelor (cu precădere) din toată lumea, grupul magic de prietene, format din jurnalista Carrie, senzuala Samantha, ingenua Charlotte şi cinica Miranda au devenit „embleme” pentru tipologia femeii moderne din Manhattan şi de peste tot.
Prima parte a avut un succes fulminant, cu cele mai mari încasări ale unei comedii romantice în box-office-ul american, în valoare totală de 415,25 milioane de dolari.
Realizat după cartea „Sex and the City: Kiss and Tell” de Amy Sohn şi regizat de Michael Patrick King, „Totul despre sex” este o comedie romantică presărată cu partide de sex bune şi partide nereuşite, ţinute spectaculoase, discuţii despre bărbaţi şi, din nou, sex.
Ce-a de-a două peliculă „Sex and the City” va fi lansată pe 28 mai 2010 în Statele Unite (aceeaşi data pe care a fost lansat şi primul film din serie, în 2008) şi pe 4 iunie în România.