Secretele unei petreceri reuşite de Revelion

.

Nu te teme să îţi inviţi prietenii la tine acasă! Dacă începi pregătirile din timp, petrecerea va fi o încântare şi pentru tine ca gazdă. Iată cum poţi evita surprizele neplăcute la petrecerea de Revelion!
Crăciunul şi revelionul: două ocazii minunate pentru a petrece pe cinste. Dacă vrei să îţi inviţi prietenii la tine acasă, ar fi bine să nu laşi pregătirile pentru ultima zi. Fă-ţi o listă cu ceea ce ai de făcut cu ceva timp înainte de ziua cea mare (cum ar fi să comanzi tortul sau prăjiturile la cofetărie) şi una cu ce ai de făcut în ziua respectivă (cum ar fi să iei prăjiturile de la cofetărie).
Iată alte câteva trucuri care te vor ajuta să transformi petrecerea într-o reuşită:

Pregăteşte paharele

Fă inventarul paharelor pe care le ai în casă. Dacă îţi lipsesc pahare de vin sau de şampanie, împrumută de la prieteni. Pune-le apoi cu gura în jos pe o tavă. Astfel nu va trebui să le cauţi prin bufet, în timpul petrecerii. Înainte de sosirea musafirilor, clăteşte paharele pentru bere cu apă rece. Aşa vei fi sigură că berea face spumă.

Nu uita de cuburile de gheaţă

Dacă serveşti cocktail-uri sau tării, vei avea nevoie de multă gheaţă. În magazine şi supermarketuri se găsesc pungi de nylon special compartimentate pentru cuburile de gheaţă. Nu îţi rămâne decât să le umpli cu apă şi să le pui în congelator.

Verifică tacâmurile şi vesela

Ai destule farfurii, ceşti pentru cafea, furculiţe, linguri şi cuţite? Este cazul să cureţi tacâmurile de argint? Sau preferi să optezi pentru tacâmuri şi veselă de unică folosinţă?

Pune băuturile la rece

Dacă nu ai loc în frigider, pune sticlele cu bere, vin şi şampanie în cada plină cu apă rece. Şi mai bine: încearcă să faci rost de la un restaurant sau un magazin alimentar de o bucată mare de gheaţă, pe care o mărunţeşti în cadă. Astfel vei fi sigură că băuturile rămân reci până la sfârşitul petrecerii.

Asigură-te că gustările reci şi salatele vor fi proaspete

Acoperă platourile cu gustări şi pe cele cu salate cu staniol şi păstrează-le la rece. Fiindcă e iarnă, poţi transforma şi pivniţa, cămara sau balconul în cămară. În timpul petrecerii, salatele vor rămâne proaspete şi gustoase dacă vei pune castronul într-un alt recipient, umplut cu cuburi de gheaţă.

Aranjează bufetul suedez

În partea stângă, deci la „începutul” bufetului suedez, aşază farfuriile. Urmează aperitivele şi salatele, felul principal şi apoi deserturile. În partea dreaptă, pune tacâmurile -de preferinţă în poziţie verticală, în pahare sau vase înalte. Alături aşază şerveţelele.

Nu uita găleata de gunoi şi scrumierele

Dacă foloseşti veselă şi tacâmuri de unică folosinţă, vei avea nevoie de coşuri mari de gunoi. La nevoie, îmbracă nişte cutii de carton cu hârtie colorată şi aşază câte una în fiecare încăpere. Ai grijă să fie scrumiere peste tot, ca să nu rişti să te trezeşti cu mobila sau covorul arse.

Sugestie

Ca să creezi o atmosferă specială, cumpără dintr-un magazin de papetărie sau de la supermarket ghirlande de hârtie, confetti, lumânărele, coifuri colorate sau baloane. Vor avea o contribuţie importantă la reuşita petrecerii.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton