Dacă te-ai săturat să arzi friptura sau dacă vrei să îţi impresionezi soacra cu un cozonac de casă, poţi să te perfecţionezi într-ale bucătăriei într-un mod foarte distractiv... ...chiar şi fără emisiunea lui Jamie Oliver. Cursurile de gătit pentru amatori sunt extrem de relaxante, amuzante şi foarte populare. În plus, ideea de home cooking este chiar la la modă. Dacă vrei să înveţi să găteşti mâncare comestibilă şi, totodată, să cunoşti lume nouă, în Bucureşti există câteva centre care organizează cursuri de gastronomie. THR GroupLa THR Group nu înveţi doar să găteşti o cină. După 6 luni de stat în bucătărie, poţi să ieşi direct bucătar. Institutul propune amatorilor reţete din bucătăria internaţionale, de la salate, sosuri, antreuri, garnituri şi până la dulciuri şi decoruri din legume, adică tot ceea ce mâncai de obicei doar la restaurant. Un curs durează 5 zile, dar dacă nu îţi ies din prima, poţi să te înscrii la mai multe module. Iar dacă descoperi pe parcurs că ţi-ar plăcea să lucrezi ca bucătar, centrul organizează şi cursuri profesionale, de 6 luni. Cursul costă 200 de euro, dar poţi opta şi pentru o singură zi (40 de euro). În taxe sunt incluse costurile materiei prime şi a ustensilelor de bucătărie, pe care le poţi păstra.Adresă: Bulevardul Poligrafiei, numărul 3Şcoala Japoneză Dacă îţi place mâncarea japoneză, dar mai ales sănătoasă, Şcoala Japoneză îţi arată cum să prepari delicioasele rulouri Makizushi acasă la tine. Şi nu doar atât. Înveţi să găteşti singură o mulţime de preparate tradiţionale şi, desigur, nelipsitul orez oyakodon.O lecţie de gătit durează două zile şi costă 35 de lei, la care se adaugă şi costul ingredientelor, de 10 lei. Cursurile încep de la ora 19:00. Adresă: strada Biserica Enei, numărul 2Descoperă pe pagina următoare şi alte ateliere de gătit în Bucureşti.Violeta's Vintage Kitchen Dacă îţi este dor de mâncarea bunicii, de o ciorbă gustoasă şi de pâine de casă aburindă, la Violeta's Vintage Kitchen redescoperi gustul copilăriei. Salată, brioşe sau biscuiţi, toate sunt preparate fără conservanţi sau coloranţi, iar toată desfăşurarea de forţe are loc chiar în restaurantul din Batiştei cu Violeta Dincă. Atelierul de gătit durează aproximativ trei ore, la care participă adesea până la 30 de bucătari. Te costă 100 de lei, iar preţul include şi consumaţia din meniul zilei.Adresă: Strada Batiştei 23 Societe Gourmet Pentru cei cu gusturi rafinate, Societe Gourmet te invită să găteşti alături de faimosul bucătar german Daniel Wendorf. Societe Gourmet este o altfel de şcoală de cooking. Aici, plăcerea de a găti se împleteşte cu distracţia, astfel că atelierele de gătit se organizează adesea sub formă de team-building în Transilvania. Dar, dacă nu ţi-ai planificat însă o excursie, bucătarul te invită la restaurantul Madame Pogany (strada Banu Antonache), la Aroma Center (DN 1) sau la The Brick din zona Corbeanca, asta dacă nu preferi să înveţi chiar la tine acasă. Preţul unui curs de trei ore este de 180 de lei, dar dacă mergi înoţită beneficiezi de reducere de 30 de lei. Sau poţi opta pentru un abonament care include de 4 cursuri şi costă 560 de lei. Foto: Shutterstock