Dacă te-ai săturat să arzi friptura sau dacă vrei să îţi impresionezi soacra cu un cozonac de casă, poţi să te perfecţionezi într-ale bucătăriei într-un mod foarte distractiv…
…chiar şi fără emisiunea lui Jamie Oliver.
Cursurile de gătit pentru amatori sunt extrem de relaxante, amuzante şi foarte populare. În plus, ideea de home cooking este chiar la la modă.
Dacă vrei să înveţi să găteşti mâncare comestibilă şi, totodată, să cunoşti lume nouă, în Bucureşti există câteva centre care organizează cursuri de gastronomie.
THR Group
La THR Group nu înveţi doar să găteşti o cină. După 6 luni de stat în bucătărie, poţi să ieşi direct bucătar. Institutul propune amatorilor reţete din bucătăria internaţionale, de la salate, sosuri, antreuri, garnituri şi până la dulciuri şi decoruri din legume, adică tot ceea ce mâncai de obicei doar la restaurant.
Un curs durează 5 zile, dar dacă nu îţi ies din prima, poţi să te înscrii la mai multe module. Iar dacă descoperi pe parcurs că ţi-ar plăcea să lucrezi ca bucătar, centrul organizează şi cursuri profesionale, de 6 luni.
Cursul costă 200 de euro, dar poţi opta şi pentru o singură zi (40 de euro). În taxe sunt incluse costurile materiei prime şi a ustensilelor de bucătărie, pe care le poţi păstra.
Dacă îţi place mâncarea japoneză, dar mai ales sănătoasă, Şcoala Japoneză îţi arată cum să prepari delicioasele rulouri Makizushi acasă la tine. Şi nu doar atât. Înveţi să găteşti singură o mulţime de preparate tradiţionale şi, desigur, nelipsitul orez oyakodon.
O lecţie de gătit durează două zile şi costă 35 de lei, la care se adaugă şi costul ingredientelor, de 10 lei. Cursurile încep de la ora 19:00.
Adresă: strada Biserica Enei, numărul 2
Descoperă pe pagina următoare şi alte ateliere de gătit în Bucureşti.