Află care sunt cele mai scârboase feluri de mâncare din lume. După ce că sunt greţoase, mai sunt şi foarte scumpe. Tu ai mânca aşa ceva dacă ţi-ai permite?Durian - fructul care miroase a şosete nespălateFructul cel mai controversat din lume, durian, se găseşte în ţările din sudul Asiei şi este chiar interzis în anumite spaţii publice, cum ar fi mijloace de transport sau localuri.Mirosul respingător este cel care stârneşte controverse, deoarece a fost comparat cu ceapă stricată, şosete murdare sau ...o rudă moartă. Textura conţinutului este una cremoasă şi mulţi oameni consideră ciudatul fruct o adevărată delicatesă.Dacă te interesează fructele mai puțin cunoscute la noi, vezi cum arată și ce gust au opuntia - fructul de cactus, carambola - fructul stea sau pitaya - fructul dragonului cu nume de poveste.Huitlacoche - porumb mucegăit, o reală delicatesăCiuperca dăunătoare care atacă un anumit soi de porumb din Mexic este o altă dovadă a snobismului. Ciuperca a fost consumată prima oară, în mod ironic, din cauza sărăciei.Fermierii, disperaţi că recolta de porumb a fost compromisă, au decis să mănânce porumbul oricum, pentru a nu suferi de foame. Gustul preparatelor din această ciupercă nu diferă mult de cel al ciupercilor de pădure de la noi, dar preţurile foarte mari nu se justifică.Citeşte şi Scârbos: Top 4 băuturi horror. Cine poate bea aşa ceva?Raţă în sos de sânge - Oase zdrobite cu tot cu sângeDeşi în cultura noastră gastronomică există feluri de mâncare ca sângeretele (cârnat cu sânge), acest mod de preparare a fripturii de raţă pare ciudat chiar şi pentru noi. Se ia o raţă şi se coace la cuptor în sânge. Se taie câteva fileuri, se îndepărtează pielea şi ficatul. Restul din carcasă şi organele mustind de sânge se preseaza în faţa clientului într-un mecanism special de zdrobire. Rezultă un sos de sânge, organe şi măduvă foarte gros, care se toarnă peste friptură. Poftă bună?Supă din salivă de rândunică - un preparat scârbosPe cât de scârbos sună, pe atât de scumpă este această delicatesă asiatică. Supa se prepară din cuiburile unor rândunele de peşteră, care îşi folosesc propria salivă pentru construirea acestora. Felul de mâncare are o consistenţă gelatinoasă şi se găseşte foarte greu din pricina dificultăţii de culegere a cuiburilor.Citeşte şi Scârbos: Iată cu ce se machiau femeile din antichitate