Crăciunul bate la uşă şi Moşul a plecat deja cu sania trasă de reni să împartă cadouri. Cum vremea este destul de rece pe la noi şi bietul Moş Crăciun are cale lungă în această noapte, vă propunem câteva reţete de cocktailuri învăţate de la experţii Barmania, în funte cu Mihai Panfil. Iată cum să preparaţi 10 cocktailuri pentru Moş Crăciun.
10. Christmas Punch
Această băutură a apărut iniţial în India, iar la începutul secolului al XVII-lea, reţeta a fost preluată şi de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi – „panch”, care înseamnă „cinci” şi vine de la numărul de ingrediente folosite iniţial pentru prepararea acestei băuturi – alcool, zahăr, lămâie, apă, ceai sau condimente.
Ingrediente :
500 ml ţuică de prune
250 ml afinata
4 mere caramelizate la cuptor
2 l ceai de fructe uscate
2 buc. scorţişoară
300 ml fresh lime
250 ml sirop de zahăr
100 gr mentă
2 kg mere
200 gr fructe de pădure uscate
200 gr fructe de pădure
9. Eggnog
Băutura Christmas Eggnog are o tradiţie de peste 400 de ani. Etimologia denumirii acestui cocktail este extrem de interesantă. Potrivit legendei, „nog” este o abreviere a cuvântului „noggin”, care reprezintă o cană de dimensiuni reduse, folosită în taverne pentru servirea băuturilor.
Ingrediente:
160 ml rom
4 ouă
40 gr zahăr vanilat
120 ml lapte
120 ml frişcă lichidă
4 buc sticks scorţişoară
Nucă rasă
8. Santa Shots
Shoturile sunt mai degrabă asociate cu petrecerile din cluburi sau zilele de naştere, dar această reţetă este numai bună pentru a încălzi spiritele la masa de Crăciun. Faptul că densitatea diferită a lichidelor le face să stea separat dă o notă simpatică unei băuturi destul de tari şi aromate. În plus, lichiorul de iaurt, de provenienţă asiatică adaugă o notă de mister, deoarece este mai puţin folosit pe la noi.
Ingrediente:
10 ml Grenadine
20 ml Liqueur de menta
10 ml Liqueur de iaurt
7. Mad Monk Milkshake
„Călugărul nebun” este un cocktail dulce şi extrem de aromat, datorită lichiorului italian Frangelico. Acesta este un lichior de alune de pădure produs în Italia, la Canale, al cărui ambalaj se aseamănă cu ţinuta unui călugăr. Numele se pare că provine de la cel care a inventat reţeta, fratele Angelo, un călugăr dominican din secolul 15.
Ingrediente:
60 ml Frangelico
30 ml Baileys
10 ml Kahlua
30 ml frişcă lichidă
30 ml lapte
6. Orange Crusta Cocktail
Un cocktail într-o prezentare inedită. Se serveşte foarte rece, în coaja curăţată a unei jumătăţi de portocală.
Ingrediente:
50 ml vodka infuzată cu lămâie, lime, portocală10 ml sirop de vanilie
10 ml sirop de passion fruit
30 ml fresh de portocale
25 ml fresh de lămâie
10 ml Galliano
20 ml apă minerală
Citeşte mai departe şi vezi alte 5 cocktailuri de Crăciun pe gustul Moşului, pe pagina următoare!
Ultima modificare august 7, 2020 1:52 pm
Page: 1 2