De la rechin fermentat şi ouă de furnică, la ciocolată cu usturoi, cele mai bizare gustări pentru bere, seri răcoroase cu prietenii şi picnicuri în parc sunt fie gustoase, fie scârboase. Iată 5 gustări ciudate din lume.
Greieri pe băţ
Se găsesc la tarabe peste tot în beijing sau Bangkok, alături de alte delicatese ieftine şi crocante, cum ar fi şoareci prăjiţi, bucăţi de şarpe la rotisor sau pui de rândunică. Iam, iam?
Hakari – rechin fermentat
Islandezii nu au doar nume ciudate de vulcani, ci şi gustări din peşte de-a dreptul bizare. Hakari vine în două variante: gumat şi roşu, de pe burta rechinilor, sau alb şi moale, de pe restul corpului. Bucăţile de carne de rechin sunt lăsate la macerat până la cinci luni, după care se usucă în plin soare.
Kanikko – crabi glazuraţi
Foarte populari în ţările din sudul şi sud-estul Asiei, crabii cu glazură oferă un amestec de gusturi inedit. Glazura este puţin picantă şi dulce în acelaşi timp, iar aroma asemănătoare cu cea de peşte nu este pentru oricine. Sunt serviţi la bere sau ca desert pentru copii, în loc de ciocolată.
Usturoi confiat în ciocolată
Compania japoneză care produce această gustare ciudată se laudă că delicatesa lor creşte aportul energetic şi rata metabolismului, dacă este consumată timp de câteva luni.
Escamoles – ouă de furnică
Ouăle de furnică neagră trebuie colectate direct din cuiburi, exact înainte de eclozare. Aceste furnici trăiesc în Mexic, pe rădăcinile plantei de agave, din care se extrage deliciosul sirop folosit în bucătăria raw. Gustul preparatului din ouă de furnică seamănă cu cel al porumbului, de aceea sunt adesea folosite ca ingredient de bază în celebrele tacos mexicane.
Foto: Thinkstockphotos, Facebook