Chiar dacă restaurantele cu specific exclusiv vegetarian pot fi numărate pe degete, sunt numeroase alte restaurante care respectă rigorile alimentare în postul Crăciunului.
Un ospăţ copios, fără carne şi lactate, poţi lua şi la restaurantul chinezesc Pekin. Preparatele pe bază de orez, legume, ciuperci şi deserturi sunt excepţionale aici.
La Haveli, ai parte de specialităţi precum daal tarka, dacă îţi plac preparatele din linte, aloo gobi – conopidă şi cartofi prăjiţi în sos de roşii – , sau mushroom mutter pentru cei care preferă ciuperci cu mazăre.
Poţi face o vizită şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la restaurantul La Fufu pentru o masă vegetariană, sau la Souvenir, local cu specific românesc şi vegetarian deopotrivă.
Mai mult decât atât, pentru că postul Crăciunului este cel mai permisiv post de peste an, în zilele cu dezlegare la peşte, poţi alege un restaurant pescăresc cum sunt Mesogios, pe strada Jean Louis Calderon, Tasty Fish, din strada General Berthelot, sau Taverna Pescarească, situat pe strada Secerei, aproape de Palatul Copiilor.