Restaurante cu specific indian în Bucureşti

.

Restaurantul Barka Saffron

Un alt local cu mâncare bună, decor specific şi muzică indiană, poţi găsi la Barka Saffron.

Un local sub formă de ambarcaţiune, aşa cum îi spune şi numele, şi un miraj culinar fascinant din aceeaşi bucatărie plină cu mirodenii.

Mâncarea este servită în vase rotunde de metal pe care trebuie să le amesteci apoi în farfurie.

Dintre preparatele din carne de miel merită să încerci lamb korma (carne de miel în sos alb) cu orez veg pulao (cu legume şi şofran) şi lipie cu cartofi (făcută la cuptor, mare şi gustoasă, uşor iute), altfel poţi încerca specialitatea bucătarului, chicken madras, piept de pui în sos dulce- iute-acrişor.

Sau poţi comanda şi alte specialităţi cum sunt kadai ghost (miel cu sos roşu şi ceapă), butter chicken (piept de pui în unt şi sos de tomate, iute), chicken masala (pui în sos masala preparat din 38 de condimente), saag chicken (piept de pui cu piure de spanac şi ceapă) sau channa ghost (miel cu mazăre în sos curry, puţin iute).

Porţiile de mâncare principale costă în jur de 28 de lei (cele de miel şi de pui), iar orezul – 10 lei.

(Adresă: strada Iancu Capitanu nr. 36, lângă Foişorul de Foc)

Restaurantul Karishma

Restaurantul indian Karishma are o atmosferă elegantă şi rafinată. Meniul îmbină atât mâncăruri tradiţionale, cât şi moderne, iar condimentele picante şi aromate sunt, cum altfel, indispensabile bucătarilor.

Deşi arta bucătăriei indiene stă în rafinamentul condimentarii, mâncarea indiană nu este şi nici nu trebuie condimentată în exces astfel încât să nu poată fi savurată.

Aici, chelnerii se interesează de preferinţele clienţilor în ceea ce priveşte condimentele, astfel încât preparatele să nu fie prea iuţi, fiind realizate în funcţie de nivelul de condimentare pe care doreşti să îl savurezi.

În meniu vei găsi aperitive vegetariene şi cu carne, preparate din carne de pui şi miel, specialităţi din orez, biryanis (cu pui, miel sau legume), lipii indiene, preparate vegetariene şi dulciuri.

Preţurile sunt 30-49 de lei pentru aperitivele pe bază de carne, preparatele vegetariene sunt între 19-28 de lei, cele din carne de pui costă 34-35 de lei, iar preparatele din miel sunt 36 de lei. Desertul costă 15 lei.

Adresă: strada Iancu Capitanu, nr. 36, în apropiere de intersecţia Dacia cu Moşilor.

Restaurantul Taj

Intim, colorat şi elegant, restaurantul Taj te va impresiona cu siguranţă.
Aici, bucatele pregătite zilnic din igredientele proaspete şi condimente parfumate îţi vor desluşi mereu câte ceva din tâlcul poveştilor cu maharajahi.

Bucătăria Taj un alt festin gatsronomic pentru cei care apreciază mâncarea indiană, iar reţetele pregătite cu grijă în tradiţionalul cuptor de lut păstrează şi acum vechile legende.

Din meniu poţi încerca murgh jhalfrezi – pui cu legume (29 de lei), khumb pullao – garnitură de orez cu ciuperci proaspete (14 lei), handi Murgh – pui cu ardei gras, ceapă, roşii, ciuperci şi ierburi indiene (29 de lei), jhafrani pullao – garnitură de orez cu sofran (15 lei), paneer makhani masal – branză cu sos (19 lei).

Adresă: Calea 13 Septembrie, nr. 127.

Tip: Miel Biryani pe www.lambcurry.net

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton