Un local de referinţă al restaurantelor pariziene, dar şi unul exclusivit, este Heritage. Găzduit de fosta reşedinţă a familiei Tătărăscu, Heritage îmbină rafinamentul parizian şi păstrează, in acelaşi timp, arhitectura Bucureştiului interbelic.
Astăzi, casa din strada Polonă este, fără îndoială, unul dintre cele mai elegante restaurante din oraş, fiind un loc potrivit pentru evenimetele de tip cocktail, recepţii sau petreceri exclusiviste şi costisitoare, deopotrivă.
Restaurantul beneficiază de un spaţiu mai mult decât generos, însă cele şase saloane de care dispune dezvăluie fiecare o identitate particulară bine păstrată: în Salonul Pianului poţi asculta muzică live la pian, Enoteca îţi oferă o lectură uşoară, Salonul Şemineului albastru te invită la o cină intimă, iar Salonul Tătărascu te aşteaptă la o întâlnire privată.
Cum era de astepat, bucătăria vine să certifice rafinamentul întregului local, cu un meniu divers şi deosebit în egală măsură.
Poţi alege unul dintre antreurile propuse de bucătarii Heritage, supă de dovleac, terină de casă de iepure, cu alune şi ceapă confiată, recomandată cu o salată de varză roşie, mere şi muguri de pin, iar ca fel principal poţi alege dorada la grătar, cu caviar de vinete şi rucola, precum şi cocoş cu vin roşu şi cartofi dauphinois.
La desert poţi încerca mousse de ciocolată sau măr copt cu cremă de migdale şi îngheţată de vanilie. Pentru o masă copioasă plăteşti aici între 45 lei (antreu şi desert) şi 79 lei (antreu, fel principal şi desert).
Foarte aproape de Arcul de Triumf, într-o casă colorată se află La Villa, o casă burgheză mare şi veche din 1900. Discret şi relaxant, localul împrumută din atmosferă liniştitoare a Mănăstirii Caşin, pe care o are vecină, iar în interior, decorul este unul simplu şi elegant.
Restaurantul este foarte aerisit, cu separeuri multe şi mese mari, la subsol găzduieşte chiar şi o pivniţă, astfel că localul se poate spune că face abuz de spaţiu.
Specialităţile pe care le propune La Villa sunt pe măsura exigenţelor oricărui gurmand francofon cunoscător.
De la fagure de caş cu verdeţuri şi gaspacho de roşii sau salată gurmande de fasole verde, foie gras cu dantelă din carne de raţă confiata şi muguri de pin şi până la pave de carrelet încins, cu risotto cremos, arpagic verde şi jambon Serrano, meniul satisface până şi cei mai mofturoşi clienţi, mai ales că francezii sunt foarte exigenţi când vine vorba de bucătărie.
La desert îţi recomandăm cremă îngheţată de smântâna şi compot de căpşuni sau catifea de ciocolată şi caramel semi-sărat, aşchii de alune prăjite în nougatine.
(Adresă: strada Alexandru Constantinescu nr. 65)
Dintre toate, French Bakery se distinge prin atmosfera cosmopolită şi stilul avangardist, un element de noutate modern care îl face atât elegant, cât şi accesibil.
Aceeaşi tendinţă fusion se regăseşte, şi în meniul restaurantului, cei de aici optând pentru o bucătărie franţuzească contemporană.
Localul are şi o patiserie unde poţi găsi de la croissante de tot felul sau tortillon şi până la roulade cu ciocolată şi prăjituri pufoase şi delicioase. (Preţuri între 2,1 şi 5 lei)
Pentru cei de la French Bakery specialităţile franţuzeşti fac ziua specială, aşa încât aici meniul este organizat pe zile. Astfel, luni poţi încerca cu încredere una din recomandările celor de aici, cum ar fi soupe aux lentilles, supreme de volaille a la plancha.
Marţi, ai lasagna şi sopue vichyssoise, urmând că miercuri să degusti potage aux avec legumele du jardin (supă cu legume de sezon) sau brochettes de poulet marinees et frites (frigărui de pui marinate). Joi se serveşte veloute de potiron au gingembre (cremă de morcov, dovleac şi ginger) iar vineri mânaci salată de printemps (primăvară) şi pizza french bakery.
(Adresa: Strada Nicolae Golescu, nr. 17, tel: 021.310.33.02)