5 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi

.

Zilele acestea nu vei avea timp să te plictiseşti decât dacă îţi propui, pentru că în oraş evenimentele te vor ţine în priză toată săptămâna. Pentru cinefili, filmele vin direct…
… de la Cannes, ascultătorii muzicii bune sunt invitaţi la un concert de anvergură marţi, însă nici pe micii artişti debutanţi serile de karaoke nu îi iartă.  

Iată cinci evenimente pe care merită să le consemnezi în agendă, pentru fiecare zi din săptămână.

Festivalul Artelor

Capitala festivalurilor de orice fel începe săptămâna cu unul noul, dar consacrat pe scenele culturale ale oraşului. Festivalul Artelor aduce, timp de cinci zile (10 – 15 octombrie) cele mai noi spectacole de teatru, de balet, concerte instrumentale şi lansări de carte pe care ar fi păcat să le ocoleşti.

Una dintre premierele inedite ale festivalului este dubla lansare de carte, semnată de Tudor Gheorghe şi soţia sa, despre care maestrul spune că scrie extraordinar. Volumul „În umbra menestrelului” şi volumul de poezii al acesteia, „Uneori femeile surâd„, se lansează astăzi, la Sala Palatului.

„Cavalerii felinarelor târzii”

În calitatea sa de trubadur, aşa cum îl aranjează cel mai bine pe maestrul Tudor Gheorghe, artistul te invită mâine, 12 octombrie, la un spectacol pe deplin fermecător.

„Un regal muzical”, aşa cum este anunţat, concertul va include cele mai frumoase melodii aparţinând legendelor muzicii interbelice, Zavaidoc şi Jean Moscopol.

Încă mai poţi găsi bilete (vreaubilet.ro) pentru concertul de la Sala Palatului, care începe de la ora 19.00. Preţul acestora se situează între 60 lei – 150 lei

Tot mâine, ai grijă să nu uiţi cartea acasă, pentru că sesiunea de „Lecturi Urbane” se întoarce la metrou. Începând cu orele 19.00, pe peronul Unirii 1, alătură-te şi tu ca voluntar şi oferă o carte.

Reclame provocatoare post-decembriste

Marţi îţi mai facem o propunere incitantă. Dacă îţi mai aminteşti reclamele comuniste la ţigarete, talismane şi unguente miraculoase, Institutul Cultural Român le reevocă necenzurate în cadrul unei expoziţii inedite.

De la ora 18.00, „Reclama în tranziţie. Între timid şi provocator” derulează evoluţia publicităţii în primul deceniu post-comunist, cu cele mai  reprezentative imagini, dictonuri şi simboluri care animau televizoarele.

Află pe pagina următoare ce alte evenimente îţi rezervă săptămâna în oraş.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton