Cum pregăteşti corect cafeaua?

.

Pare cea mai banală reţetă din lume: o linguriţă de pulbere la o ceaşcă de apă, o laşi să fiarbă şi… bei o cafea proastă! Specialiştii ştiu de ce.
Şi ne-au spus şi nouă. La aniversarea a 60 de ani de când Tchibo desluşeşte tainele aromatei pulberi, un cunoscut somelier – Laurenţiu Achim – ne-a învăţat să o preparăm şi savurăm.

Aromele. Te iau de nas

Un nas fin detectează 6 tipuri de aromă: mazăre verde (specifică boabelor neprăjite), coacăză neagră, unt proaspăt, topit (cafelele premium), caramel (cafelele Arabica), cafea prăjită, alună, nucă, migdală.

Ritualul preparării şi al servirii

► Pune cafeaua (8-9 g la o ceaşcă) în apa care bolboroseşte – semn că a atins temperatura optimă:
92 grade C. Dacă pierzi momentul şi apa începe să fiarbă, te vei delecta cu… un gust de cafea arsă.
► Lasă la infuzat 1 minut.
► Bea cafeluţa când a ajuns la 60-65 grade C. Cu cât o laşi să se răcească mai mult, cu atât va fi mai amară (explicaţia: cafeaua oxidează foarte repede). Bea-o, deci, în circa 30 de minute de la preparare.

CU CE O ASOCIEZI

► La micul dejun: cafea tare, acompaniată de suc de portocale proaspăt stors.
►La prânz: cafea în combinaţie cu lapte (cappuccino sau latte macchiato)
►La cină: cafea asociată cu băuturi alcoolice (o băutură digestivă pe bază de cafea şi cognac sau whiski).

    
Vedete din Romania Vedete internationale