Cum să ai grijă de piele, cum să te protejezi de soare, ce trucuri de machiaj există pentru a acoperi micile imperfecțiuni… Acestea sunt câteva dintre subiectele dezbătute la o nouă ediție Atelierele de Idei Unica, ce a avut loc aseară la ParkLake Shopping Center.
Cititoarele revistei Unica au venit la Atelierele de Idei Unica pentru a afla răspunsuri la întrebări legate de frumusețea și sănătatea pielii de la cele patru invitate ale serii: Thea Haimovitz, specialist dermatocosmetic, Oana Cuzino, medic și prezentatoare TV, Ioana Cristea, make-up artist, și Lili Sandu, actriță, cântăreață și vedetă de televiziune.
Ediția a fost transmisă live pe pagina de Facebook unica.ro și o poți urmări mai jos.
Thea Haimovitz: „Acneea influențează starea de spirit, părerea pe care o avem despre noi”
Thea Haimovitz este specialist dermatocosmetic și fondatoarea Laboratoarelor Thea, un centru dermatocosmetic în care multe persoane cu probleme ale pielii, și-au recăpătat sănătatea, luminozitate și frumusețea tenului.
De la Thea, cititoarele au aflat tot ce trebuie să știe despre acnee – de ce apare, când și cum se tratează și despre impactul psihologic pe care îl are această afecțiune a pielii.
„Acneea influențează starea de spirit, părerea pe care o avem despre noi. Pielea este cea care ne dă semnalul în viață: suntem fericite sau nu. Tratamentul acneei trebuie să dureze doi ani. Nu la aceeași intensitate. Dacă vreți să scăpați de acnee sau să nu mai aveți probleme cu tenul gras, hotărâți-vă că pielea trebuie să devină prioritatea voastră. Hidratarea poate însemna și un gel cu aloe vera, cuburi cu ceai de mușețel, nu ne referim doar la soluții foarte scumpe. Alt secret în tratarea acneei este hidratarea care trebuie să se facă prin seruri, prin geluri și alte surse”, a spus Thea Haimovitz.
Oana Cuzino: „Avem nevoie de soare, de 15-20 de minute de expunere la soare în fiecare zi”
Oana Cuzino este medic primar geriatru, doctor în știinte medicale și prezentatoare a emisiunii tv „Ce se întâmplă doctore?”. Oana a vorbit despre avantajele si dezavantajele expunerii la soare și ce înseamnă o expunere controlată și sănătoasă.
„Avem nevoie de soare, de 15-20 de minute de expunere la soare în fiecare zi, în orele permise. Vara, foarte dimineață, iar iarna sau primăvara, pe la ora 11:00, când soarele este mai blând și concentrația de ultraviolete la sol este mai mică. Care este varianta de echilibru? Este greu de aflat, pentru că, din păcate, razele ultraviolete nu se văd, nu le simțim decât când e prea târziu și vorbim despre arsurile solare. Cei care au suferit o arsură solară de-a lungul vieții, au, pe fiecare arsură, cu 10% un risc mai mare de a face cancer de piele.”
Oana Cuzino le-a prezentat cititoarelor revistei Unica un dispozitiv recomandat de Societatea de Dermatologie, care monitorizează expunerea la soare.
„Care e cantitatea maximă de ultraviolete la care ne putem expune, în așa fel încât să nu fim puși în situația de a îmbătrâni mai repede, de a ne confrunta cu pete hiperpigmentare sau de a apărea riscul de a dezvolta procese maligne necontrolate cu urmări foarte grave? Există o brățară de unică folosință, care îți arată când e bine să te expui razelor de soare, când trebuie să aplici mai multă cremă și când este timpul să eviți soarele.”
Ioana Cristea: „Pentru un machiaj de întinerire, secretul este să redăm luminozitatea pielii”
Ioana Cristea, make-up artist, a oferit publicului câteva trucuri despre cum putem corecta prin machiaj imperfecțiunile și despre ce înseamnă un machiaj antiâmbătrânire.
„Toate femeile își doresc un machiaj de întinerire, pentru un look fresh, proaspăt. Important este să redăm luminozitatea pielii. Un secret pentru a nu pierde această luminozitate este să folosim o pudră foarte fină pulbere. Există un mit care spune că atunci când avem riduri foarte fine și tenul ușor îmbătrânit, să nu folosim pudră. Este pe jumătate adevărat, deoarece doar pudrele mate, compacte au acest efect. O pudră pulbere fină are doar efect de fixare și ajută machiajul să reziste întreaga zi și să nu se strângă în acele riduri fine. Cum recunoști o pudră pulbere bună? Un truc: Iei pe o pensulă, o scuturi, iar dacă pulberea se va ridica în aer și nu va cădea pe podea, aceea este bună pentru machiajul antiîmbătrânire”, a spus Ioana Cristea.
Lili Sandu: „Regimul vegan m-a ajutat să-mi rezolv o problemă de sănătate”
Lili Sandu este actriță, cântăreață și vedetă TV, iar la Atelierele de Idei Unica a povestit despre stilul ei de viață din care nu au lipsit experiența vegană de șapte ani sau cocktailurile cu vitamine pe care le face periodic.
După 30 de ani, din cauza unei dereglări hormonale, a dorit să facă ceva pentru ea și organismul ei și a început să studieze tot ce ține de medicina integrativă și nutriția integrativă.
„Pentru mine, o piele sănătoasă înseamnă să ai acel echilibru între corp, între minte și suflet. Și când spun asta mă refer la faptul că timp de șapte ani de zile am avut un regim strict vegan. M-am simțit extraordinar de bine, dar nu este atât d eușor pe cât pare. Acest regim trebuie să fie susținut cu suplimente alimentare. De asemenea, trebuie să fiți supervizate de un cadru de specialitate, cel puțin anual să faceți analizele de sânge obligatorii. În cazul meu, regimul vegan m-a ajutat în a-mi rezolva acele probleme hormonale, de a restabili acel echilibru și de a învăța ce trebuie să fac”, a povestit Lili Sandu.
Foto: Dumitru Angelescu