La picnic, cu mic, cu mare! Cum trebuie să te pregăteşti?

.

Dup-atâta frig şi ceaţă, iată vine picnicul! Cu muşamaua în carouri, coşuleţul împletit, cu basca pe cap, mingea în portbagaj şi cu… un mic ghid
Mai înainte de toate, trebuie să ştii, din timp, locul în care vrei să mergi: dacă e la pădure, dacă e lângă o apă, dacă e într-o mărginime. Aşa vei şti şi ce accesorii să iei cu tine: mingi, bărcuţe, palete de tenis.

► Ia-o uşor…
… şi nu lăsa pe ziua de picnic ce poţi face cu o seară înainte. Mici pregătiri: o muşama de pus pe jos, pahare, tacâmuri, şerveţele, veselă, din plastic. Aşază-le pe toate într-o pungă. Feliază pâinea, taie în patru legumele, pune într-un borcănel sare. Aşază carnea gata preparată (preferabil, de pui) într-o caserolă şi pune într-un suport special, câteva ouă fierte.

►►Împreună sunt mai bune
Pentru asezonare, pregăteşte o salată: pune într-un castron legumele tăiate deja, iar la picnic nu va trebui decât să le amesteci şi să mai adaugi nişte sare. Ca desert, poţi alege fructe sau iaurturi fructate. Notează undeva să nu uiţi apa. Şi vinul…

►►Siesta perfectă
Dacă pentru copii ai luat mingi şi palete de tenis, pentru tine ia un CD cu muzică relaxantă. Exerciţiu de imaginaţie: întinsă pe iarbă, deasupra cerul, în jur numai verde şi de undeva… ritmurile muzicii preferate. Dacă e picnic, bal să fie!

►►Profită de împrejurimi
Poţi pune la cale o mică aventură. Cu mic, cu mare, exploraţi împrejurimile şi bucuraţi-vă de tot ce vă oferă natura. După o scurtă plimbare,odată ajunşi acasă, nu va mai fi nevoie de somnifere, ceaiuri calde sau poveşti siropoase pentru un somn adânc şi cu vise frumoase.

CUM SCOŢI PETELE DE KETCHUP

Ups! O pată de sos tomat pe tricoul domnului Goe. Trusa de prim ajutor: o cârpă moale, un pic de apă minerală, glicerină sau apă oxigenată din dulapul cu doctorii al bunicii. Ce trebuie să faci: ia stratul gros cu cârpa şi toarnă peste pată apă minerală. Freacă apoi cu un strop de glicerină şi las-o să acţioneze timp de cincisprezece minute. Dacă nu ţi-e la îndemână glicerina, amestecă două măsuri de apă cu o măsură de apă oxigenată şi şterge pata cu această compoziţie.

CUM POZIŢIONEZI FLORILE, ÎN FUNCŢIE DE CAMERĂ

Dau viaţă unei încăperi şi parcă îţi dau viaţă şi ţie. Plantele de apartament se simt cu atât mai bine cu cât ştii să le alegi camera potrivită.
► Pentru living
Este camera cea mai luminoasă din apartament, camera în care îţi inviţi oaspeţii şi în care te uiţi, seara, la televizor, împreună cu ai tăi. Plantelor de dimensiuni mai mari (ficus, dracenă, yucca) le şade foarte bine aici, mai ales dacă le poziţionezi cât mai aproape de ferestre.
► Pentru bucătărie
Plantele aromatice şi-au găsit, în sfârşit, locul. Sădeşte în ghivece busuioc, rozmarin, oregano şi pune-le în bucătărie. Le place la căldură şi lumină. În plus, nu fac mofturi la variaţiile de temperatură.
► Pentru baie
Pentru că aici e mai tot timpul umezeală, plantele tropicale nu au decât avantaje. Orhidee, bananieri, palmieri şi chiar plante carnivore se vor răsfăţa mai bine ca oriunde.

CUM ALUNGI ŢÂNŢARII CU… UN BALDACHIN

Cine nu are baldachin… să şi-l facă! Nu doar pentru momente romantice, ci şi pentru confortul tău pe timp de vară, când începe „campania“ ţânţarilor, un baldachin poate face minuni. Patul tău va deveni un scut excelent împotriva acestor insecte bâzâitoare. Şi un aliat… pentru voi doi! Iată ce ai de făcut:
► cumpără patru şine de plastic (evident, după ce ai măsurat suprafaţa) şi fixează-le pe plafon;
► pune pe ele o perdea cât mai uşoară şi cât mai transparentă (alege culoarea în funcţie de mobilă, covor, pereţi).

Vrei să ai tot ce îți trebuie pentru o ieșire la iarbă verde, asigură-te că bifezi totul de pe lista pentru picnic

Vezi şi păduri pe lângă București, ideale pentru ieșit la picnic!

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton