Cum organizezi o petrecere pentru copii

.

Majoritatea copiilor sunt lăsaţi în grija bunicilor sau a unui babysitter, în timp ce părinţii se distrează. Nu crezi că merită şi cei mici o petrecere a lor?
Chiar dacă e vorba de prichindei, care nu vor rezista treji nici până la artificiile de la miezul nopţii dintre ani, nu înseamnă că e obligatoriu să-şi petreacă Anul Nou la televizor, în pijama. Fie şi pentru două ore,  merită şi ei o porţie de distracţie. Ca să fie o petrecere cu adevărat pe placul lor, plănuieşte-o detaliat din timp şi ocupă-te de organizare între Crăciun şi Anul Nou, implicându-ţi copilul în cât mai multe activităţi: decoruri, meniu, trimiterea invitaţiilor personalizate.

Mai puţini copii, mai multă distracţie

Tematica petrecerii, precum şi numărul de participanţi depind în primul rând de vârsta copilului. Cu cât e mai mic, cu atât şi numărul de invitaţi ar trebui să fie mai limitat, pentru ca fiecare dintre ei să se simtă bine – de exemplu, să-i vină fiecăruia rândul repede la joc. O regulă nescrisă spune că ar trebui să chemi câte un invitat pentru fiecare an împlinit de copil. O altă recomandare ar fi să inviţi în principal copii de acelaşi sex cu al copilului tău, deoarece preocupările fetiţelor şi ale băieţilor sunt adesea diferite, iar ţie ţi-ar fi greu să găseşti suficiente activităţi care să-i distreze pe toţi.

Tricouri de  petrecere

Toţi copiii adoră să se costumeze şi, din păcate, nu au prea multe ocazii, cu excepţia serbărilor de la şcoală şi, eventual, a carnavalului de Halloween, aşa că e un bun prilej să-i laşi să-şi confecţioneze pălării caraghioase, ochelari din carton şi să-şi decoreze de sărbătoare în mod special nu doar camera în care  are loc petrecerea, ci poate chiar şi hainele.  Pictarea unui tricou poate fi una dintre activităţile  din timpul petrecerii, pentru care ar trebui să te pregăteşti cu câteva tricouri albe, simple, şabloane simpatice, culori acrilice şi câteva tuburi de glitter. Creaţiile vor fi purtate la petrecere şi  apoi pot fi păstrate ca amintire.

Minisandvişuri, minitorturi, comori

După ce îi vei servi cu minipizza şi sandvişuri fanteziste (flori, animăluţe, forme geometrice), la prepararea cărora ar fi plăcut să fii ajutată de copil, le poţi propune o mulţime de jocuri: de-a v-aţi ascunselea, twister, scaunele muzicale, statuile, limbo. Dacă vrei mai multă linişte (dar nu neapărat mai multă ordine şi curăţenie), pregăteşte-le şi ingrediente pentru un joc de gătit. Există cofetării care îţi pot pregăti mini-torturi pe care să le dai copiilor să le orneze cu creioane de glazură colorată, biluţe de zahăr argintat şi mici figurine din marţipan. Fiecare copil îşi poate savura creaţia sau o poate lua acasă. Încheie petrecerea, care nu ar trebui să dureze mai mult de trei ore, cu o vânătoare de comori. Şi pentru acest joc e nevoie de pregătire prealabilă: ascunderea „comorilor“ (obiecte de mică valoare, pe care copiii le primesc drept cadou) fără să fii văzută de cei mici şi pregătirea cât mai creativă şi hazlie a indiciilor şi a eventualelor „porunci“. Dacă sunt copii micuţi, e bine ca cineva, eventual un animator profesionist, să-i stimuleze la joacă şi să-i supravegheze îndeaproape. Dacă sunt mai măricei, poţi să-i laşi mai „de capul lor“, ca să se simtă independenţi. Cu ei poţi ciocni şi un pahar de şampanie (a lor, fără alcool), la miezul nopţii, când vă veţi ura „La mulţi ani“ în familie.

Mămici de toată lauda, navigaţi!

Un site dedicat părinţilor inspiraţi, de unde poţi culege idei utile Kinder Chocolate a lansat o platformă online, special creată pentru părinţi. Pe www.mamicadetoatalauda.ro găseşti informaţii despre cum să-ţi ajuţi micuţii să-şi consume energia într-un mod constructiv, despre cum să le cultivi talentele, noutăţi haioase, dar şi modalităţi de a-i recom-pensa. Toate de la Kinder Chocolate, prima ciocolăţică din viaţa
celor mici! În comunitate vor fi invitaţi specialişti şi mămici celebre, care să împărtăşească din experienţa lor. Pentru cele mai active dintre mame, vor fi şi premii atrăgătoare şi jucăuşe.

Ca în cinematografie

Petrecerile reuşite au nevoie de scenariu şi regie. Actorii vor improviza cu succes!
Dans: angajează,  pentru o oră, un profesor de dans, care să vină să înveţe copiii o coregrafie simplă, pe o melodie în vogă. Filmează dansul şi trimite-l a doua zi părinţilor şi copiilor.
Baloane: caută pe internet un filmuleţ care te învaţă să modelezi baloane. Aprovizionează-te cu baloane şi învaţă copiii să-şi facă singuri o sabie, o floare sau un căţel.
Afară: dacă vremea e frumoasă, poţi pregăti şi o activitate de exterior: căutarea de comori, o ieşire la derdeluş dacă e zăpadă sau un foc de tabără, pentru cei ce au curte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton