Parcuri din sectorul 2

.

Pentru locuitorii sectorului 2 ai Capitalei şi nu numai, iată câteva parcuri unde să vă petreceţi timpul liber. Plimbare pe alei, relaxare pe bănci sau cu copiii la joacă…
… bucuraţi-vă de momente liniştite în aer liber!

Spre deosebirea de primăria sectorului 1, cea a sectorului 2 nu are o evidenţă a spaţiilor verzi în administrare, dar susţin că sunt în număr de 22. Din ele am ales câteva reprezentative.

Fostul „Parc Ioanid” actual „Parcul Ion Voicu” (numit aşa în memoria violonistului Ion Voicu) este situat în zona Bulevardului Dacia. Este un parc mic, curat şi plin de copii care se joacă. Este o întoarcere în perioada epocii frumoase a Bucureştiului vechi.

„Parcul Grădina Icoanei” se află în apropierea Parcului Ioanid în inima oraşului. Este mult mai mare decât acesta, curat şi îngrijit pe aleile sale găzduind statui bătrâne şi mâncate de vreme.
Este destul de liniştit pentru o plimbare anti stres păstrând stilul romantic francez.

„Parcul Obor” este un parc amenajat în faţa primăriei sectorului 2 destul de aglomerat. Pune la dispoziţia tinerilor terenuri de baschet şi fotbal, spaţiu amenajat pentru câini, fântâni şi flori.

Fiind o zonă circulată nu este cea mai bună alegere pentru o plimbare liniştită, mai ales că are o suprafaţă mică.

„Parcul Plumbuita” arată bine la intrare, după care lucrurile se schimbă. Este situat în cartierul Colentina  pe malul lacului Plumbuita. Aleile sunt asfaltate până la un punct, iar apa este curată tot aşa, în prima jumătate a parcului.

Pe malurile lacului sunt pescarii nepăsători şi pe alei câinii comunitari uneori furioşi.

În parc se află „Mănăstirea Plumbuita”  care datează din secolul XVI în incinta căreia se află şi Casa Domnească ridicată de Matei Basarab în anii 1600 şi „Palatul Ghika Tei    construcţie care datează din 1822.

„Parcul Motodrom” este situat în zona Fundeni a Capitalei. Foişoare din lemn şi locuri de joacă pentru copii, parcul oferă spaţiu şi bănci pentru odihnă. Este destul de bine îngrijit.

„Parcul Tei” proaspăt reamenajat vă aşteaptă cu foişoare, fântâni, mese de ping pong şi pasionaţii de şah. Este curat, îngrijit şi aranjat frumos. Pe lângă jocurile de joacă pentru copii  se găseşte şi un monument „Fântâna decorativă cu nimfă şi amoraşi”.

„Parcul Naţional” este fostul „23 August” şi este gândit ca un parc sportiv cu terenuri de tenis şi pistă pentru atletism este unul din parcurile cu istorie ale Bucureştiului.

Se află pe Bulevardul Basarabia, dar are mai multe intrări şi în acest parc functionează Complexul Sportiv Naţional şi Casa Fotbalului, sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Are spaţii de joacă pentru copii şi este destul de îngrijit şi spaţios pentru a vă oferi câteva momente de linişte. Dacă veniţi cu companionul patruped, parcul vă pune la dispoziţie spaţiu special amenajat.

Aici găsiţi şi restaurantul Riviera aşezat pe malul lacului.

„Parcul Titus Ozon” până în anul 1950 aici a fost stadionul echipei Dinamo unde marele fotbalist Titul Ozon a debutat.

Parcul este situat în zona Gării Obor are o suprafaţă totală de 10.323 şi a fost reamenajat în anul 2001.

„Parcul Cosmos”
se află pe strada Ion Vlad numărul 2 în apropierea sediului Poliţiei Comunitare a secorului 2.

„Parcul  Florilor” situat în cartierul Pantelimon găzduieşte statuia dedicată Răscoalei din 1907. Aici are loc şi târgul de flori.

„Parcul Lunca Florilor” se află la la intersecţia străzilor Stolnicul Vasile cu Răuseni din Cartierul Baicului şi s-a bucurat de o campanie de plantare de copaci anul acesta.

Beneficiind de spaţii de joacă destinate copiilor şi mobilier urban de ultimă generaţie, „ Parcul Lunca Florilor” va deveni prima gradină publică din România iluminată noaptea cu ajutorul energiei solare.

„Parcul Floreasca” are intrări dinspre Piaţa Dorobanţi, Primăverii sau strada Floreasca. Găzduieşte patinuarul Floreasca, locuri de joacă pentru copii şi un telescaun pentru o persoană.

 „Parcul Morarilor” este în cartierul Pantelimon şi este plin de verdeaţă. Curat, îngrijit, spaţios şi luminat este un loc bun pentru o plimbare chiar nocturnă.

„Parcul Circului de Stat” are o suprafaţă de 143.808 m2 şi în interiorul acestuia este amplasat Circul Globus. În mijlocul parcului se află „Lacul cu izvoare naturale” pe malul căruia cresc lotuşi egipteni pe cale de dispariţie. Aleile sunt curate şi parcul este unul liniştit.

Alte parcuri sectorul 2: „Parcul Bozioru” (spaţiu amenajat pentru câini), „Parcul Ostrov”, „Parcul Tudor Vladimirescu”.

Plimbare frumoasă!

Foto: Northfoto

Ultima modificare iunie 22, 2021 3:20 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale