Pasionali și mândri de țara lor, iordanienii te întâmpină cu vestigii uitate de timp, dar mai ales cu preparate bine condimentate, iuți și suculente, servite într-un cadru de poveste. Bucătăria Regatului Hașemit e o adevărată desfătare pentru simțuri, explorează zonele istorice și bucurăte de adevăratele delicii ale țării.
Alei străjuite de roci impunătoare, în Petra
În Iordania, tentațiile culinare sunt la tot pasul, pe străzile învechite de timp, la colț de bulevard, pe tarabele improvizate, în restaurantele moderne sau în inima deșertului… Ai de ales din zeci de rețete tradiționale și preparate internaționale gătite în stil propriu, de la salate beduine, până la aromata Magluba (carne, orez, vinete, conopidă asezonate cu mirodenii orientale). Toate bucatele sunt aromate și delicioase, mai ales că gastronomia iordaniană este extrem de sofisticată, influențată în mare măsura de rețetele siriene și cele libaneze.
Gătite într-un mod particular, mâncărurile sunt servite într-o manieră desăvârșită, acompaniate de ritmurile orientale. O experiență culinară de care îți vei aminti cu drag, va fi abia după ce explorezi Petra, magnificul muzeu în aer liber al Iordaniei.
Drumul șerpuitor prin deșert te va duce către Valea lui Moise, în sătucul îmrejmuit de dealuri în culorile mierii, Wadi Musa. Aici vei păși în lumea deliciilor culinare, în Petra Kitchen. Te poți bucura de o noapte în stil iordanian, într-un local autentic, unde vei învăța obiceiuri și tradiții, și vei gusta din cele mai renumite preparate tradiționale. Totodată, ai ocazia să gătești sau să iei cursuri de gătit alături de chefi celebri.
Vei păși într-un local incredibil, printre rafturile cu borcane de mirodenii, arome de șofran, coriandru și oameni ospitalieri. Neapărat trebuie să servești Humus bil tahini (din năut, susan, usturoi, lămâie etc), Mansaf din carne de oaie și iaurt, sau desertul Mohallabiya, din lapte, flori de portocali, făină de orez și mirodenii.