(P) Cum să alegi cel mai bun material pentru mobilierul de grădină

.

Când vine vorba de mobilier pentru grădina noastră, cu siguranță ne dorim ceva care să fie atât cochet, cât și durabil și confortabil. Iar ca să nu te trezești la sfârșitul verii cu un mobilier de grădină pătat sau, și mai  rău, ruginit de-a binelea, este bine să alegi elemente de mobilă care să suporte intemperiile pe tot parcursul anului.

După ce am analizat puțin opțiunile, ne bucurăm să le venim în ajutor celor care se află în aceeași dilema.

Iată, deci, care sunt cele mai bune materiale pentru un mobilier de grădină:

 Poliratan

Cunoscut și drept ratan sintetic sau ratan artificial, acesta este succesorul omologului său natural, ratanul. Ratanul este o plantă asemănătoare cu bambusul, ce crește în Orientul Îndepărtat, fiind întrebuințat la împletirea a diverse obiecte precum coșuri, scaune etc. Acesta este, de regulă, împletit manual, fiind un material durabil și de calitate.

Ratanul sintetic vine la pachet cu aceleași calități, dar este mult mai rezistent la intemperii, ceea ce îl face excelent pentru exterior. Printre alte calități putem menționa și rezistența la pătare, durabilitatea și elasticitatea, care îl fac rezistent la zgârieturi, cât și posibilitatea de a fi reciclat, uneori chiar în proporție de 100%.

Poți căuta și alege o masă cu frapieră, din poliratan, perfecte pentru nopțile călduroase de vară.

 Lemn de tec

Având printre cele mai bune fibre pentru exterior, lemnul de tec se potrivește perfect ca mobilier de grădină. Fiind de esență tare, se zgârie cu greutate și poate rezista până la 50 de ani. De asemenea, produce propriul ulei, ceea ce îl face unic printre esențele de lemn. Poate că nu este la fel de ușor de manevrat ca poliratanul, dar look-ul elegant al acestui mobilier de grădină va cuceri inimile tuturor.

 Beton

Fiind o apariție destul de nouă pe piața românească a mobilei de exterior, betonul poate fi foarte atrăgător dacă este amplasat corect. Dacă adaugi la asta și faptul că este, practic, indestructibil, putând să reziste și la o tornadă, obții un mobilier de grădină cu adevărat excepțional. Singurul dezavantaj este că, din păcate, vei avea nevoie de ajutor dacă vrei să redecorezi, betonul fiind foarte greu.

 Aluminiu

Este excelent pentru grădinile și terasele deschise, deoarece, spre deosebire de fierul forjat, aluminiul disipă căldura soarelui, astfel încât poți să te bucuri de răcoare oricând! Este, de asemenea, un material excelent pentru scaune, deoarece este foarte ușor și rezistent. În schimb, are un dezavantaj în fața rafalelor de vânt, de aceea nu este recomandat în spații foarte deschise, cum ar fi rooftop-urile.

 Plastic

Mobila din plastic, deși este mai ieftină, este foarte durabilă când vine vorba de umezeala extremă. În schimb, lăsat în spații deschise, în bătaia soarelui, plasticul se poate deforma. Mai mult, este susceptibil să se păteze și să se zgârie. Poți opta pentru o umbrelă mare, dacă preferi acest material, iar ușurința transportului și a montării este, cu siguranță, un atu!

 Oțel inoxidabil

Fiind asemănător cu aluminiul, în termeni de durabilitate, oțelul inoxidabil trebuie, însă, tratat cu atenție, pentru a preveni ruginirea. Este, de asemenea, greu, nefiind recomandat pentru obiectele pe care le poți muta, precum scaunele. În schimb, are avantajul unui finisaj de calitate, iar dacă beneficiază de un design elegant, va face din mobilierul tău de grădină o atracție pe cinste!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton