Braşov este unul dintre cele mai apreciate şi mai vizitate oraşe din România, locul ideal unde să petreci un weekend plin de relaxare, în care să te bucuri de peisaje montane splendide şi de atracţii arhitecturale, culturale şi religioase aşa cum numai sub poalele Tâmpei întâlneşti.
În plus, de aici poţi porni în noi aventuri în împrejurimi, vizitând unele dintre ariile naturale protejate şi zone de agrement interesante, cum ar fi Stejerişul Mare, Pietrele lui Solomon, Muntele Tâmpa, Masivul Postăvarul, Castelul Bran sau Poiana Braşov.
Centru istoric plin de poveste
Orice vizită în Braşov trebuie să înceapă cu centrul istoric, care nu doar adăposteşte numeroase construcţii cu arhitecturi deosebite, dar este şi un loc potrivit pentru plimbări pline de farmec şi, pe străduţe labirintice.
Piaţa Sfatului, vestită îndeosebi pentru găzduirea festivalului „Cerbul de Aur”, găzduieşte astăzi încă numeroase evenimente interesante, târguri, concerte sau expoziţii. Punându-ți la dispoziție zone pline de culoare în care să te relaxezi la o terasă şi să admiri frumoasele clădiri care mai păstrează încă amprentele germanilor.
Cea mai importantă construcţie pe care o poţi vizita în Piaţa Sfatului este Casa Sfatului, ridicată tocmai în anul 1420, când s-a încheiat un acord între Breasla Blănarilor şi Adunarea Ţării Bârsei, fiind primăria de odinioară, care găzduieşte astăzi Muzeul Judeţean de Istorie. Tot în această zonă, vei întâlni în drumul tău Casa Mureşenilor, o clădire albă ce adăposteşte un muzeu dedicat familiei Mureşenilor, dintre care se remarcă şi Andrei Mureşanu, autorul versurilor imnului naţional al României.
Biserica Neagră, emblema Braşovului
În Piaţa Sfatului se află adevăratul simbol al oraşului de sub Tâmpa, Biserica Neagră, cunscută iniţial sub numele de Biserica Fecioarei Marei, un exemplu rafinat de arhitectură gotică, construită în secolele XIII-XIV şi parţial distrusă în anul 1689 de un incendiu, în urma căruia şi-a căpătat numele pe care îl poartă şi astăzi, după ce zidurile i s-au înnegrit din cauza fumului.
Oraşul Braşov te aşteaptă să-i descoperi încă şi mai multe atracţii şi obiective turistice interesante, care te vor fascina, faimoasa şi îngusta Stradă a Sforii, cu o lăţime în jur de un metru, un vechi coridor ce le era un sprijin pompierilor, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Şchei şi Poarta Ecaterinei, Turnul Negru şi Turnul Alb, biserici pline de farmec, muzee deosebite şi parcuri pline de culoare.
De Geanina Ichim
Curse turistice cu autocarul-Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com.