(P) 3 greșeli pe care să nu le faci când construiești o casă

.

Construcția casei tale reprezintă un pas important în viața ta, însă, dacă nu ești atent și dacă nu pui la punct toate detaliile înainte de a începe construcția propriu-zisă, s-ar putea să faci câteva greșeli care vor costa o avere și care vor transforma toată această etapă frumoasă într-un vis urât care nu se mai termină. Și de obicei, o greșeală trage după sine o altă greșeală, așa că, atenția este obligatorie. Construcția casei este un proiect care presupune nu doar o investiție financiară, ci și una de timp și energie, așa că, ar fi bine să fii pregătit.

Am selectat pentru tine 3 greșeli pe care ar fi bine să nu le faci în construcția casei tale dacă la final vrei să fii mulțumit de rezultat:

Lipsa unui plan

Îți dorești o casă, dar încă nu știi cum să arate, de câte camere ai nevoie, cum să fie ea compartimentată? Ar fi bine să iei o pauză și să îți pui gândurile în ordine pe foaie pentru că dacă te vei apuca de construcția casei în această perioadă, vei face cea mai mare greșeală. Construcția unei case necesită un plan riguros și detaliat. Trebuie să știi încă de la bun început care sunt nevoile tale și ale familiei tale, în ce stil ai vrea să fie construită casă, dacă îți dorești grădină sau nu, dacă vrei un garaj sau un foișor, în ce direcție să fie orientată casa, etc. Toate aceste detalii te vor ajuta să obții o imagine clară a viitoarei tale case și vei putea să comunici mult mai bine și cu arhitectul care se ocupă de proiectarea casei. Nu porni la drum fără un plan, mai ales că o locuință necesită o investiție destul de mare, iar orice mică greșeală costă.

Neimplicarea în procesul de construcție

Chiar dacă nu te pricepi deloc la case și apelezi la un arhitect și o echipă de muncitori care să te ajute să îți ridici casa visurilor tale, tot trebuie să fii implicat 100% în acest proiect. Una dintre cele mai mari greșeli este să lași totul pe mâna unor străini care pot doar să bănuiască cam cum vrei tu să arate viitoarea casă. Lucrează îndeaproape cu arhitectul, supraveghează lucrările de pe șantier, verifică evoluția lucrărilor, dacă este conform planului, asigură-te că materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, etc. Toate aceste activități te vor ajuta să te bucuri de o casă care se potrivește nevoilor tale.

Tratarea cu superficialitate a principiilor de eficiență

Cu toții ne dorim facturi mai mici cu încălzirea locuinței, însă câți dintre noi ne gândim încă din faza de proiectare a casei la folosirea unor echipamente care să ne asigure o eficiență energetică ridicată, cum ar fi acele pompe de căldură submersibile? Practic, aceste pompe de căldură submersibile extrag iarna căldura din pământ, apă sau aer și o transformă în căldură distribuită la interior. Vara, ciclul se inversează, aerul din locuință este adus la o temperatură acceptabilă și tu te poți bucura de răcoare fără să investești într-un aparat de aer condiționat. Partea cea mai interesantă la aceste pompe de căldură submersibile este faptul că folosesc resurse din natură, care sunt gratuite. Iar acest lucru determină și facturi mai mici cu încălzirea locuinței.

Atunci când vine vorba de eficiență energetică, ar fi bine să iei în considerare toate opțiunile pe care le ai și să le tratezi cu seriozitate pentru că doar așa te vei bucura de o temperatură constantă, plăcută, la interior și de sume importante de bani economisite

    
Vedete din Romania Vedete internationale