Oţetul, bun la toate! La ce să-l foloseşti în casă

.

Îl ai în permanenţă în bucătărie, pentru a da un plus de savoare preparatelor tale. Dar ştii ce aliat de nădejde al gospodinelor poate fi oţetul în afara bucătăriei?
Iată câteva întrebuinţări mai puţin obişnuite ale oţetului, care au efect garantat:

Oţetul, cel mai bun antimicrobian pentru baie

– Nu mai da banii pe detartrant! Curăţă cu o soluţie de oţet diluat în apă, în părţi egale, robinetele, instalaţiile de inox, chiuveta. Sau poţi stropi pur şi simplu obiectele afectate cu oţet. Laşi căteva minute şi cureţi cu apă. Depunerile de calcar de pe duş dispar ca prin farmec dacă introduci capătul cu orificii într-o pungă în care ai turnat oţet şi laşi să se înmoaie o noapte.
– Scoate petele de deodorant sau parfum de pe haine. Nu trebuie decât să pulverizezi oţet pe pată cu câteva ore înainte să speli.

Oţetul este un bun anti-decolorant

– Dacă vrei ca hainele negre să nu se decoloreze la spălat, înmoaie-le într-o soluţie făcută din oţet şi apă, în părţi egale. Şi la covoare succesul e sigur dacă se curăţă cu aceeaşi soluţie.
– Cerneala de pe mâini dispare ca prin minune dacă te speli cu oţet amestecat cu sare.

Oţetul, instalatorul-minune

– Apa nu se mai scurge la fel de uşor din chiuvetă? Toarnă o jumă-tate de litru de oţet fierbinte şi aşteaptă 10 minute să acţioneze.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton