Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

.

City break-urile au crescut cu 82% din 2004, în timp ce 78% dintre tineri doresc ca aceste călătorii să fie educaționale, potrivit unui nou studiu. Iată care sunt orașele pline de cultură și inspirație cu numeroase galerii de artă și muzee, precum și locuri istorice și teatre.

10 orașe pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi în 2024

Cum tinerii au devenit adepții călătoriilor de tip city break în ultimii ani și își doresc să învețe ceva din aceste excursii, Adobe Express a creat o listă de orașe pline de cultură și inspirație, prin compararea factorilor cheie, inclusiv numărul de galerii de artă și muzee, teatre, locuri istorice, atracții, biblioteci și opere de artă.

Paris

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Încoronat cel mai inspirat oraș cultural din lume, Parisul a câștigat un remarcabil 8,52/10 pentru bogata sa moștenire artistică. Are cel mai mare număr de hashtag-uri de artă stradală pe Instagram în afara Londrei (580.587 de persoane surprind străzile pietruite). Fie că vă plimbați de-a lungul La Seine sau că explorați cartierele boeme din Montmartre, Paris oferă un amestec de neegalat de istorie, artă și rafinament care promite să captiveze inima iubitorilor de cultură de pe tot globul.

Orașul romantic are nu numai cel mai mare număr de opere de artă disponibile publicului (3729), dar și cea mai mare gamă de biblioteci (580), teatre (548), centre de artă (388), cinematografe (236), atracții turistice (621) , și galerii de artă (489) pe listă. Bijuteria coroanei orașului, Muzeul Luvru, se adaugă atracției sale fiind cel mai mare și cel mai vizitat muzeu de artă din lume, făcându-l o vizită obligatorie pentru pasionații de artă.

Citește și: Filmul Horror care face ravagii pe Netflix. A ajuns cel mai vizionat titlu, la două zile de la lansare

Citește și: Ce a pățit o femeie de 83 de ani care s-a căsătorit cu un tânăr pe care l-a cunoscut pe Facebook

Londra

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Londra apare ca un alt concurent puternic, obținând un remarcabil 8,34/10. Orașul oferă o multitudine de activități artistice de urmat, de la Galeria Națională la Tate Modern și se mândrește cu peste 500 de galerii de artă și muzee de explorat.

Dincolo de reperele și siturile istorice se află 293 de teatre, 497 de biblioteci și peste 7000 de concerte în care să te scufunzi.

Berlin

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Pe locul trei se află Berlin (8,04/10). Nu este surprinzător faptul că Berlinul a ajuns pe primul loc în ceea ce privește locurile istorice (4738), al doilea după Viena cu 5477. Berlinul este plin de istorie, cu vizite obligatorii, cum ar fi Memorialul Zidului Berlinului și Galeria East Side, oferind o perspectivă unică asupra istoria complexă a orașului.

Capitala Germaniei nu este lipsită de activități culturale pentru o evadare culturală, care nu face decât să alimenteze creativitatea cu o scenă de artă stradală plină de viață, care a obținut un impresionant hashtag-uri Instagram de 287.000.

New York

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

New York este renumit ca unul dintre cele mai vibrante și artistice orașe din lume, obținând un scor cultural lăudabil de 7,73/10.

New York a ocupat locul patru în clasamentul global al orașelor culturale, depășind orașele din SUA, Los Angeles, Washington DC și Miami.

Citește și: Discursul viral al unei absolvente de liceu la adresa învățământului românesc. „Ce m-a învățat școala? Să mă conformez, să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea, să mă ascund în spatele unor standarde absurde”

Citește și: Românii lansează mișcarea Give Credit, după ce Louis Vuitton a lansat o colecție cu piese de inspirație tradițională românescă. Cum arată cămașa de la care a pornit scandalul

Barcelona

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Pe locul 5 al acestui top se află Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orașe din Spania. Cu nota 7/10, orașul spaniol are 209 librării, 1026 opere de artă, 38 de galerii, 171 muzee și 2195 de locuri istorice. Turiștii sunt fascinați de biserica La Sagrada Familia, Catedrala Barcelonei, muzeul Picasso sau Parul Guell. Acesta parc a fost construit inițial ca un cartier rezidențial, dar în cele din urmă a fost abandonat. Acum este un parc unde oamenii se pot bucura de poteci, grădini și sculpturi în aer liber.

Madrid

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Cu 209 librării, 83 centre de artă, 70 săli de cinema, 678 opere de artă, 134 muzee și 1216 locuri isotirce, Madrid se află pe locul 6 al orașelor pline de cultură din lume.

Royal Palace of Madrid, Plaza Mayor, Museo Carralbo, Casa de campo, Iglesia de San Anton sau Palacio Buenaviasta sunt doar câteva din locurile încărcate de istorie pe care turiștii vor să le vadă atunci când călătoresc în capitala Spaniei.

Los Angeles

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Los Angeles este al doilea oraș din America care intră în acest top. Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori în mod colocvial, este cel mai mare oraș din statul California și al doilea ca mărime a populației din Statele Unite ale Americii. Însă, pe lângă numărul mare de locuitori, Los Angeles este încărcat de cultură.

Aici se regăsesc 263 librării, 115 cinematografe, 175 muzee, precum și 338 locuri istorice. Printre cele mai cunoscute sunt Central Avenue Historic District, Crossroads of the World, Angels Flight Railway, Grauman’s Chinese Theater, Chateau Marmont sau Fitzgerald House.

Seul

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Seul este cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud de peste 600 de ani. Aici se află 792 librării, 262 centre de artă, 188 cinematografe, 110 galerii de artă, 319 muzee și 579 locuri istorice.

Cele mai importante atracții din Seul sunt Gyeongbokung Palace, Changdeokgung Palace, N Seoul Tower, Cheonggyecheon Stream sau Nukchon Hanok Village.

Tokio

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Tokio a intrat și el pe lista celor mai pline de cultură orașe din lume, pe poziția a noua. Tokio este cea mai populată zonă metropolitană din lume și considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume. Aici se află sediul Guvernului Japoniei și reședința împăratului.

Tot în Tokio se află 295 librării, 834 opere de artă, 366 muzee și 2846 locuri încărcate de istorie, precum Templul Meiji, The East Gardens of the Imperial Palace, Yasukuni Shrine, templul Sengaku-ji sau Nezu Shrine.

Munchen

Orașele pline de cultură pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Pe poziția a 10-a a clasamentului se află MunchenCu 114 librării, 70 centre de artă, 44 cinematografe, 650 opere de artă, 176 galerii de artă, 79 muzee și 1037 locuri istorice.

Dacă mergi în Munchen trebuie neapărat să vizitezi Europa, Olympiapark, Catedrala din Munchen, Piața Odeon, Palatul Regal din Munchen, precum și Piața Regală.

Alte orașe pline de cultură mai sunt Amsterdam, Viena, Toronto, Melbourne, Praga și Atena. Niciun oraș din România nu a intrat în clasament, după compararea factorilor cheie utilizați în realizarea topului.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton