Oamenii petrec, în medie, trei ore zilnic în faţa televizorului. Vezi în ce ţară se stă cel mai mult

.

Oamenii petrec, în medie, la nivel mondial, aproape trei ore zilnic în faţa televizorului, potrivit unui raport pe anul 2017 al Eurodata TV Worldwide.

Conţinuturile TV încă sunt atractive, cu toate că din ce în ce mai multe persoane aleg platforme de streaming, arată raportul preluat de AFP.

Americanii şi canadienii petrec, în medie, zilnic câte patru ore şi trei minute în faţa televizoarelor.

Citeşte şi: Cum îți influențează culorile televizorului buna dispoziție

Europenii se situează pe locul al doilea, cu trei ore şi 49 de minute, urmaţi fiind de telespectatorii din Rusia şi de cei din Brazilia, potrivit datelor care au fost colectate din 95 de ţări.

Asiaticii se uită cel mai puţin la televizor, comparativ cu celelalte mari pieţe – două ore şi 25 de minute.

Obiceiurile de vizionare s-au modificat, cu serviciile de replay adăugând, în medie, „opt procente audienţelor” în 35 dintre ţările unde s-a măsurat acest factor.

Conform raportului, cei născuţi între 1980 şi 2000 şi tinerii adulţi petrec din ce în ce mai mult timp pe mobil pentru a viziona conţinuturi.

Citeşte şi: Jumătate dintre adulți mint că sunt ocupați pentru a sta în pat sau în fața televizorului

În Suedia, una dintre cele mai avansate ţări din punct de vedere digital, tinerii adulţi se uită la TV, în medie, până la două ore zilnic.

SUA şi Marea Britanie rămân principalii exportatori de programe şi formate TV, urmate de Franţa, Germania şi Turcia. Serialele turceşti, orientate spre universul familiei, au un mare succes în Orientul Mijlociu, America de Sud şi Balcani.

    
Vedete din Romania Vedete internationale