Unica a stat de vorbă cu Nadeah, solista specializată în show-uri explozive.
Elegantă, distractivă şi french. Aşa a descris autralianca Nadeah Miranda trupa Nouvelle Vague, atât de iubită şi în România. Pe 22 noiembrie, Nadeah s-a aflat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, alături de nou-venita în trupă, actriţa franceză Mareva Galanter. Un proiect muzical nonconformist, iniţiat de Marc Collin şi Olivier Libaux, Nouvelle Vague face cover-uri pentru piese din perioada post-punkului american şi englez. Mai nou şi francez. Ultima lor „nebunie“, albumul „Couleurs sur Paris“ , pune pe ritmuri de bossa nova (sau nouvelle vague în franceză) punkul franţuzesc al anilor ’80 şi exploatează vocile numeroşilor artişti francezi invitaţi să colaboreze. Un super album! Nouvelle Vague face minuni de fiecare dată. Formaţia voastră nu stă niciodată locului, membrii vin şi pleacă… Schimbările funcţionează pentru că toţi cei implicaţi avem şi alte proiecte. Atunci când ne ocupăm de proiectele personale, vin artişti noi în formaţie. Asta face lucrurile foarte interesante. Dar este plăcut şi să cânţi mai multă vreme alături de cineva. De exemplu, timp de doi ani am fost doar eu şi Melanie Pain şi devenise foarte uşor pentru că se creaseră nişte conexiuni între noi.
Cum te simţi pe scenă?
Îmi place foarte mult, mă simt ca într-un spectacol de teatru. Doar că toate cântecele au scenarii diferite, cu personaje diferite. Îmi place foarte mult dansul, ca şi formă de expresie. Atunci când eşti cântăreţ, corpul este instrumentul tău. Dar cel mai tare mă interesează să îi fac pe oameni să simtă ceva, fie că plâng sau râd…
În România, cum reacţionează publicul?
Le place la nebunie! Iar pentru mine, Europa de Est este cel mai bun loc. Polonia, România, Croa- ţia, Serbia… sunt ţările cu publicul meu preferat. Au atât de multă pasiune! Oamenii de aici au luptat pentru tot ce au şi sunt lipsiţi de frică. În România, publicul ştie ce înseamnă lupta şi să te poţi bucura de lucrurile bune din viaţă…
Ai un cântec care te reprezintă?
Este un cântec din repertoriul meu, „Odile“. Vorbeşte despre femeile care realizează atât de multe în viaţă, dar lucrul pe care şi-l doresc cel mai tare, dincolo de orice, este să fie iubite…
Simţi că femeile sunt prinse între familie şi profesie?
Este dificil pentru ele. Lucrează full time, sunt mame full time, trebuie să arate bine full time… Este mult! Şi tot ele trebuie să-şi reintre în formă după naştere şi să facă o grămadă de chestii ca să-şi păstreze joburile, soţii… Pur şi simplu, ziua nu are are suficiente ore pentru toate!
Ce este pentru tine unicitatea?
Cineva unic este acela care are curajul să fie el însuşi. Pentru că nimeni nu poate fi ca tine, mai bine ca tine. Pe mine, uneori mă şochează cântecele mele! Îmi spun: „eu nu aş asculta niciodată aşa ceva!“ Totuşi cântecul ăla a venit din mine, aşa că îl accept.
Cred că atunci când eşti tânăr eşti unic şi apoi începi să te editezi, să tai chestii din tine. Dacă te-ai purta ca la 4 ani, ai face pipi în colţul biroului. Trebuie să te editezi. Da, sunt de acord că este un proces prin care trebuie să găseşti în tine lucrurile care te reprezintă şi să ai curajul să le arăţi oamenilor, chiar dacă nu sunt pe placul lor. Într-un final, vei găsi persoanele care le apreciază.