Nicu Bocancea aduce #SurprizePeParbrize în maratonul său floral-urban #TulipMania

.

Creator al construcțiilor florale de tip manifest în București și iubitor declarat de lalele, Nicu Bocancea aduce #SurprizePeParbrize în maratonul său floral-urban #TulipMania.

Nicu Bocancea, master florist internațional, a umplut de sute de lalele parbrizele mașinilor dintr-o parcare bucureșteană, în cadrul acțiunii #tulipmania, din campania sa urban-socială #manifestpentrunormalitateșifrumos menită, de această dată, să aducă primăvara mai devreme decât vrea calendarul și să ajute orașul să înflorească pe timp de iarnă și frig.

„Astăzi am pus #surprizepebarbrize, pentru că am vrut să surprindem zâmbind șoferii copleșiți de trafic, aglomerație, stress și frig, care au găsit cu greu un loc de parcare în Bucureștiul nostru sufocat. Ajutoarele noastre au fost câteva brațe de lalele pe care le-am împachetat în zeci de buchețele și le-am plasat pe mașinile înfrigurate. Ne place la nebunie să facem surprize frumoase oamenilor, să aducem dezinteresat zâmbete!

Florile au parcă o supraputere de a aduce culoare, zâmbete și optimism. Mă tot lovesc de vorba: „Cu o floare nu se face primăvară”, iar eu simt să răspund de fiecare dată că fiecare floare este o primăvară în sine, prin frumusețe și prin efectele pe care le creează în sufletul oamenilor”, povestește Nicu Bocancea.

Nicu Bocancea aduce #SurprizePeParbrize în maratonul său floral-urban #TulipMania

Pentru că adorația pentru lalele este mare și molipsitoare, #surprizepeparbrize nu este nici primul, nici singurul episod din serialul #tulipmania, creat și lansat pe străzile din București de către Nicu Bocancea. Cu câteva săptămâni în urmă, cel mai premiat master florist român pe plan internațional a construit un candelabru de exterior din „cele mai iubite flori de primăvară”.

„Acum câteva săptămâni ne-am dorit să aducem primăvara și pe un mare bulevard din Capitală, așa că am creat și montat fix în mijlocul trotuarului un candelabru construit de noi din sute de lalele. Astfel, trecătorii au simțit că le iese primăvara în cale. Am primit zeci de fotografii pe conturile de socializare ale florăriilor noastre cu oameni care s-au pozat alături de candelabrul înflorit din mijlocul orașului.

Este o foarte mare bucurie pentru noi și promitem să nu ne oprim aici, mai ales că sunt și floriști din alte țări ale lumii care așteaptă construcții florale mereu surprinzătoare de la noi, care ne-au luat exemplul și care își „înfloresc” și ei orașele cu tot felul de construcții florale”, mai declară inițiatorul campaniei floral-urbane #manifestpentrunormalitateșifrumos, pe care o desfășoară de aproape 2 ani de zile pe străzile din București.

„Istoria acestei flori este veche și începe în secolul al XVI-lea. Se pare că au apărut pentru prima dată în Munții Hymalaia…”

În simplitatea lor, lalelele au toate drepturile, dar și motivele istorice pentru a fi adorate, consideră Nicu Bocancea: „Se spune că există 3000 de varietăți de lalele. Cumva, cred că e imposibil ca om să nu găsești o specie preferată de lalea. Ele acoperă întreaga paletă cromatică, există de la lalele albe, la lalele negre, sute de combinații de nuanțe și culori. Există și lalele bicolore, care sunt denumite flori de șah, lalele pestrițe, sunt unele care au petalele asemeni unor tablouri în care se combină mai multe culori și nuanțe.

Istoria acestei flori este veche și începe în secolul al XVI-lea. Se pare că au apărut pentru prima dată în Munții Hymalaia, însă au ajuns repede unele dintre cele mai populare și iubite flori de pe întreg globul pământesc. Interesant este că tot lalelele se fac vinovate și de prima criză economică europeană, atunci când s-a declanșat „nebunia lalelelor” și când un fir de lalea costa o avere. O specie anume de lalea, Semper Augustus, a fost considerată cea mai scumpă floare din toate timpurile, un singur bulb din această specie fiind cumpărată cu echivalentul valorii unui teren de 49 000 de m pătrați.

Însă, dincolo de istoria lor vastă și interesantă, lalelele rămân simbolul purității, al simplității și al iubirii, ele sunt flori naționale în mai multe țări și lor li s-au închinat multe elogii în artă, literatură, muzică și pictură de-a lungul timpului”, explică geneza proiectului #TulipMania master floristul Nicu Bocancea ale cărui creații florale și de decor pot fi urmărite în diverse locații din București, în incinta florăriilor sale, pe site-ul https://www.florariairis.ro/ sau pe pagina sa de Facebook – https://www.facebook.com/nicu.bocancea.

Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton