Iata cum poti abtine modele pe ouale de Paste, dar si ce vopseluri naturale poti sa folosesti daca vrei sa eviti colorantii artificiali.
Cum obţii modele pe ouăle de Paşte
Pe lângă metoda clasică cu frunza de pătrunjel fixata sub o bucată de dres, există şi alte metode a decora ingenios ouăle, iar unele îţi permit să desenezi orice model sau să scrii numele celor din familie. Creioanele cerate – foloseşte un creion cerat ca să realizezi modelul, apoi vopseşte oul normal. Vopseaua nu trece prin ceară. Dacă timpul îţi permite poţi folosi şi ceară pentru epilat topită cu care să desenezi modele folosind un betigaş de urechi. Ulei vegetal – prepară vopseaua conform instrucţiunilor de pe pachet, dar adaugă şi o lingură de ulei pentru fiecare plic. Vopseşte ouăle. Uleiul va crea un efect „de marmură” pe coajă.
Hârtie creponată – ouăle deja fierte şi fierbinţi se înfăşoară în fâşii de hârtie creponată de culori diferite, apoi se udă bine cu apă şi oţet şi se aşază pe o tavă. În câteva minute se îndepărtează hârtiile, iar ouăle vor fi colorate. Atenţie, poate lăsa pete atât pe mâini cât şi pe obiecte!
Elastic – înainte de a vopsi oul, „bandajează-l” în fâşii de elastic. Acestea nu lasă vopseauă să treacă.
Iată şi 4 idei originale pentru decorarea ouălor de Paşte!
Vopsea naturală pentru ouă
Dacă ai în familie copii mici care suferă de alergii, probabil că doreşti să eviţi vopseaua clasică – chiar dacă este sigură, cel puţin teoretic, ajunge să crape un pic coaja oului şi vopseaua ajunge pe albuş, deci va fi ingerată.
Din fericire, există şi metode naturale de a vopsi ouăle, iar multe din ele sunt foarte simple.
Iată câteva din vopselurile naturale pe care le poţi folosi: sfeclă, varză roşie, foi de ceapă roşie, vin roşu, coji de măr, coji de lămâie sau portocală, cafea, ceai negru, spanac. Acestea se fierb (dacă e cazul) până când apa devine colorată, apoi în ea se fierb ouăle.
Citeşte mai multe despre cum poţi vopsi ouăle în mod natural!