Moartea subită a unei pianiste geniale – Mihaela Ursuleasa

.

Povestea vieţii pianiestei care a impresionat o lume întreagă prin talentul său genial va fi prezentată în prima ediţie a noului sezon Doamne de Poveste, prezentată de Olivia Steer.
Moartea neasteptata a artistei i-a indurerat si i-a surprins pe toti cei care au cunoscut-o: „Momentul in care au plecat de la Ateneu – sigur, masina mortuara a fost prima si in a doua masina a fost cea mica – noi am ramas pe treptele Ateneului aplaudand-o, iar cea mica a facut cu mana razand. Ea nu stie ca mama ei a murit, nu are dimensiunea acestei notiuni, mama ei a plecat la Doamne Doamne sa-i cante” spune la „Doamne de poveste” soprana Felicia Filip.
Cu toate ca a avut parte de un succes rasunator pe plan artistic, viata personala a Mihaelei Ursuleasa a fost umbrita de neimpliniri sufletesti: „Eu stiu ca ea a avut o viata personala mai zbuciumata, nu s-a putut realiza ca familie si din cauza faptului ca era o fiinta foarte pretentioasa, poate a solicitat prea mult sau poate a crezut prea mult in sentimentele omenesti si din cauza asta s-ar putea sa existe si o anumita nefericire in existenta ei. Era foarte navalnica, investea totul intr-o relatie.
Echilibrul era dat de acel copil deosebit de frumos, Stefania. Din pacate acest cuplu s-a destramat si purmele lasate au fost dure pentru Mihaela. S-a stins intr-o stare de nefericire sentimentala”, spune Valeriu Iordan Popescu, presedintele Fundatiei Euro Asia Promotion. Regizorul Cristian Mihailescu isi aminteste ca a fost profund impresionat atunci cand a ascultat-o prima data pe Mihaela Ursuleasa acompaniand-o pe sotia sa, soprana Felicia Filip: „Cand disparea aceasta vraja a cantecului, o vedeam ca are 11 ani, dar in momentul in care se aseza la pian nu o vedeam, nu o simteam deloc copil”.
La o varsta cand preocuparile zilnice sunt cele specifice copilariei, Mihaela Ursuleasa, un copil inzestrat cu un talent artistic extraordinar, avea sa devina una dintre cele mai mari pianiste din lume : „Ea la 12 ani era studenta la Conservator. Cine a mai fost student la 12 ani? A terminat Conservatorul din Viena, a devenit profesor universitar la Berna la catedra lui Dinu Lipatti, a predat acolo pianul. Acest lucru spune foarte mult despre valoarea ei nu numai ca muzician, dar si ca mentor, ca profesor in formarea tinerei generatii”, adauga Valeriu Iordan Popescu.
Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton