Metoda nouă prin care hackerii pot păcăli oamenii pe social media să investească în criptomonede

.

În social media au apărut pagini false, care distribuie conținut malițios de tip phishing, menit să atragă persoanele care vor să investească în criptomonede.

Informația provine de la un comunicat transmis de Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), citat de Agerpres. „Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip phishing/scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede!” se arată în comunicat. „De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google)”.

În comunicat se mai arată, potrivit Digi24: „Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună”.

Printre tehnicile folosite de hackeri identificate de DNSC se numără copierea identității vizuale a Tesla. Acest lucru poate convinge viitoarele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că vor putea achiziționa astfel criptomonede Tesla. Mai mult, atacatorii caută să convingă victimele să se grăbească să achiziționeze criptomonede la un preț preferențial.

Citește și: SMS-urile și mail-urile care te pot lăsa fără bani dacă le primești

Citește și: Studiu: cât de mult se implică tinerii în provocări și farse periculoase pe TikTok

Citește și: Motivul incredibil pentru care o femeie a slăbit aproape 50 de kilograme

Citește și: Când este Valentine’s Day în 2022. Tradiții și obiceiuri din toată lumea!

„Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa acestei promoţii pe canalele oficiale ale companiei respective”, se mai arată în comunicat. „Domeniul presale-ico[.]com nu aparţine celor de la Tesla şi a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie). Fiţi atenţi la corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac”.

Cum pot fi prevenite aceste atacuri? Sfaturile experților de la DNSC sunt: „Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câştig rapid! Raportaţi astfel de pagini care propagă concursuri, promoţii false sau oportunităţi ireale de câştig. Mai multe raportări într-un timp scurt către reţeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conţinut fraudulos”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton