Medicul a scris un mesaj pe bonetă și a salvat multe vieți așa. Acum toți colegii îi urmează exemplul

.
Dacă ai suferit vreodată o intervenție chirurgicală sau măcar ai intrat într-o sală de operații, ai observat cu siguranță că toți membrii personalului sunt îmbrăcați la fel. Bineînțeles, motivele țin de igienă, iar purtarea acestei uniforme este la fel de importantă precum spălatul pe mâini la chirurgi sau igienizarea ustensilelor pe care  le folosesc în timpul operațiilor.

Însă un medic din Sydney, Australia a subliniat faptul că neidentificarea personalului medical în timpul unei operații poate fi periculoasă.

Rob Hackett a decis să își scrie numele și profesia pe boneta cu care intra în sala de operații, iar gestul lui are o explicație logică. Anestezistul a explicat că, prin acest gest, vor putea fi evitate mai ușor confuziile care apar în clipa în care este o urgență în blocul operator.

 „Au existat și câteva comentarii după ce mi-am scris numele astfel. De exemplu, am fost întrebat dacă nu îmi pot aminti propriul nume”, a glumit el.

Hackett  a decis apoi să publice câteva poze din momentul în care se afla în sala de operații, reușind să îi inspire și pe alți colegi, care i-au urmat exemplul. În scurt timp, cadre medicale din întreaga lume au început să își semneze numele pe bonete.

La șase luni de când a început să practice această metodă inedită, anestezistul a aflat că și alte cadre medicale din întreaga lume îi urmează exemplul, iar mulți dintre ei sunt chiar chirurgi.

Datorită exemplului său, cei care au început să își scrie numele pe bonetă au început să vină la timp în sala de operații și nu au mai existat astfel încurcături. Mai mult decât atât, mulți medici scapă astfel de momentele jenante în care nu știu cum îi cheamă pe medicii sau pe asistentele cu care se află în sala de operații, iar atmosfera se destinde datorită acestui amănunt.

„Când lucrezi în patru sau cinci spitale, cu sute de oameni, aș zice că există 75% din personalul medical pe care nu îl cunosc după nume. Poate fi destul de nepotrivit”, a explicat Rob Hackett.

Citește și – De ce poartă medicii halate verzi sau albastre când operează

Citește și – Medicină de urgenţă: Cum îngrijeşti corect plăgile?

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton