Conducerea Institutului Clinic Fundeni solicită medicilor să semneze o declarație de angajament anti-mită, prin care își asumă orice măsuri disciplinare în cazul nerespectării prevederilor.
Cei 1200 de angajați ai Institutului Clinic Fundeni, dintre care 350 de medici, sunt obligați să semneze o declarație prin care se angajează să refuze mita, dar și să raporteze orice fapte care nu respectă politica anti-mită, conform Libertatea.ro.
„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită”, se arată într-unul dintre paragrafe.
Conducerea unuia dintre centrele de elită ale medicinei din România, lider în programul de transplant hepatic, renal și medular, vrea să țină unitatea medicală departe de scandaluri privind faptele de corupție și astfel își constrânge angajații să își asume orice posibilă abatere.
Personalul medical trebuie să garanteze prin semnătură nu doar că nu va lua mită, ci și faptul că nu a fost vreodată implicat în fapte de corupție, conform paragrafului 6: „Nu am fost implicat în fapte de mită, corupție sau probleme similare”.
Managerul Institutului, Carmen Orban, le cere angajaților să răspundă și de calificările lor, care trebuie să fie cele „reale și corecte”. Această prevedere vine după ce au fost dezvăluite mai multe cazuri în care medici falși activau prin spitale ca adevărați profesioniști, cum s-a întâmplar cu Matteo Politi și Raluca Bîrsan.
De asemenea, cei care lucrează în cadrul spitalului trebuie să raporteze situațiile care pot genera un conflict de interese, cum ar fi cele în raport cu membrii familiei.
Sursă foto: Libertatea.ro, Shutterstock.com
Ultima modificare martie 11, 2019 4:17 pm