Unele alimente sunt efectiv interzise în unele ţări. Vezi motivele pentru care unele mâncăruri şi băuturi sunt interzise în lume.Supă de aripioară de rechinConsiderată o delicatesă, această mâncare ciudată din Asia a ajuns să fie interzisă în majoritatea ţărilor lumii.Motivule ste unul simplu şi ecologist: metoda prin care se procurau aripioarele de rechin era barbară şi ducea la dispariţia rapidă a acestor animale din mări şi oceane.Aripioarele erau tăiate pe viu şi rechinii lăsaţi să moară în apele pline de prădători.Pe lângă cruzime faţă de animale, această practică ducea la moartea prea multor rechini, aşa că supa a devenit interzisă în Statele Unite, Malaezia, Hong Khong şi alte zone.Laptele crudLaptele proaspăt muls şi neprocesat în niciun fel a fost interzis de la comercializare în multe ţări, deoarece purta bacterii şi viruşi periculoşi. Mulţi oameni nu respectă menţiunea că laptele nepasteurizat trebuie fiert înainte de utilizare şi astfel ajung să se îmbolnăvească.De aceea, în multe ţări din lumea civilizată, magazinele nu mai au voie să pună în vânzare lapte proaspăt care nu a fost nici pasteurizat, nici procesat în alt fel, pentru dezinfectare. HaggisHaggis este un preparat ciobănesc tradiţional scoţian, care se aseamănă mult cu drobul românesc.Organele mieilor se toacă mărunt împreună cu carnea şi verdeţurile şi se fierb chiar în stomacul animalului.În Statele Unite, haggis este interzis deoarece agenţia lor pentru sănătate nu consideră plămânii de miel un produs alimentar sigur.AbsintulCunoscută drept băutura scriitorilor şi a artiştilor în general, absintul era cunoscut şi sub numele de "zâna verde".Reţeta tradiţională conţinea plante cu efecte asemănătoare drogurilor şi mult alcool tare. Consumul cauza dependenţă, halucinaţii şi chiar leziuni cerebrale, de aceea, reţeta actuală, care se găseşte pe piaţă nu mai are nimic în comun cu absintul din secolele trecute.Sursa foto femeie legată gură burger: Shutterstock