Suntem scalvii tradițiilor, iar acestea sunt sclavele timpului. Ceea ce considerăm astăzi a fi normal, acum câteva secol ar putea fi considerat inacceptabil. Tradițiile legate de sexualitate și căsătorie nu fac excepție. Citește lista celor mai ciudate sau interesante legate de dragoste, mariaj și sex, foarte populare în antichitate.
Piața de căsătorii
Herodot menționează aceste piețe în numeroasele lui scrieri. Se spune că lângă Babilon erau diverse sate ce organizau licitații la care se aduceau femeile ce îndeplineau vârsta căsătoriei și erau luate în căsătorie de bărbatul ce licita cel mai mult. Femeile ce nu își găseau soți prin aceste modalități, ajungeau să se căsătorească cu bărbați săraci, simpli.
Stimulente sexuale
Grecii foloseau un amestec de miere cu piper roșu ce îl aplicau direct pe organul genital pentru o partidă de amor mai prelungită. Alte soluții includeau cenușa unei căprioare amestecată cu vin roșu. Uleiul de măsline era contraindicat deoarece omora pasiunea.
Prostituția masculină
În Grecia antică, prostituția atât masculină cât și feminină era permisă și taxată de stat. Bărbații ce practicau cea mai veche meserie din lume renunțau astfel de diverse drepturi civile, nu mai aveau voie să voteze sau să ia cuvântul în diverse adunări. Majoritatea bărbaților ce practicau această meserie erau sclavi sau proveneau din țări străine.
Infidelitatea se plătea
În Mesopotamia, adulterul se pedepsea cu moartea. Femeia adulterină și amantul ei erau aruncați în râu sau trași în țeapă. Dacă soțul înșelat ierta femeia, aceasta se intorcea la soț și amantul era și el iertat.
În Roma antică tatăl femeii adulerine decidea soarta acesteia.
Acceptarea poligamiei
În Israel, poligamia era văzută cu ochi buni.David și Solomon erau fanii acestei tradiții. Se pare că Solomon avea mii de soții și concubine, iar David doar opt.
În Babilon exista o tradiție ce făcea ca toate femeile să aibă datoria, o dată în viață să se sacrifice sexual pentru zeița Mylitta. Femeile intrau în templul zeiței și se culcau cu un bărbat necunoscut. Bărbatul trebuia să plătească ofranda femeii.
Văduvia, perioadă scurtă
În India, multe comunități nu considerau că văduvele au dreptul să-și continue viața după moartea soțului, așa că la încinerarea soțului erau aruncate sau împinse de rude pentru a-și urma soțul și în moarte.