Filmările reality show-ului „The Bridge” Ungaria au avut loc la Lacul Beliș, în decoruri construite de la zero din materiale ecologice, în mare secret. Timp de două luni, țara noastră a găzduit integral producția și filmările formatului unguresc al renumitului serial de tip reality show de televiziune, a cărui premieră a avut loc pe 11 august, doar la HBO Max Ungaria.
Echipa de producție românească a fost formată din aproximativ 50 de specialiști în industria filmului, cu experiență vastă în producții din întreaga lume, difuzate de companii celebre ca Disney+, Netflix, MGM sau festivaluri internaționale.
Despre formatul „The Bridge”
Formatul „The Bridge” aduce împreună 14 străini, provenind din medii variate, cu experiențe de viață, abilități și obiective diferite, care se întâlnesc într-un loc necunoscut și sălbatic.
Ei au un singur lucru în comun: dorința de a câștiga marele premiu în valoare de 30 de milioane de HUF (aproximativ 80.000 de euro).
Pentru a reuși, ei trebuie să construiască împreună un pod de 250 m lungime, fără unelte moderne și fără niciun fel de ajutor din exterior. Pe parcursul acestui proces, ei vor avea nevoie să conceapă strategii și să dezvolte atât încrederea în sine și în ceilalți, cât și capacitatea de a munci în echipă, deși, la final, va fi un singur câștigător.
Pe lângă întregul proces de desfășurare a producției, echipa Paprika Studios România a reușit să găsească, după 5 luni de căutare în care s-au parcurs nu mai puțin de 10.000 de kilometri pentru documentarea a 50 de lacuri, unul dintre cele mai pitorești, și totodată mai retrase locuri turistice din România: Lacul Beliș.
Logistica a fost, de asemenea, una provocatoare. Siguranța participanților și a membrilor echipei a fost esențială, prin urmare o echipă de experți scafandri a supervizat siguranța pe apă, în timp ce paza forestieră a fost prezentă 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.
Pe durata filmărilor s-au consumat nu mai puțin de 10.000 de litri de apă potabilă, 10.000 de căni de cafea și peste 5.000 de eugenii au fost deliciul echipelor de filmare de toate naționalitățile. Iar pentru a putea construi podul, s-au folosit 20.000 de metri de frânghie și peste 70.000 kg de lemn. Toate materialele utilizate pe platoul de filmare au fost ecologice, pentru a respecta cerințele, standardele și protocoalele de mediu. Inclusiv pentru a construi decorul în care au locuit concurenții.
„The Bridge” este un format original Banijay, creat de Zeppelin (Banijay Iberia), și a fost lansat în Australia, Brazilia și Marea Britanie. Țări în care a revenit cu un al doilea sezon în 2022 și a fost numărul unu în intervalul orar destinat publicului tânăr, crescând semnificativ audiențele obișnuite ale acestui slot de vizionare. Noua iterație sud-africană urmează după cele patru noi adaptări ale „The Bridge” care au fost difuzate pe Prime Video în Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda anul trecut, cu o versiune pentru HBO Max în Ungaria, lansată anul acesta în această țară.
Photo credit: HBO Max / The Orbital Strangers Project