Lecție de iubire! Cum a reușit un student să cucerească o fată, folosind retoricile lui Aristotel

.
Este nevoie de mult farmec și curaj pentru a invita o fată la prima întâlnire, însă pentru un student succesul cuceririi pe care a făcut-o se datorează tehnicilor de persuasiune învățate de la profesorul lui de engleză.

Pentru a demonstra teoria, tânărul Jake l-a rugat pe profesorul lui de engleză să îl ajute să compună o invitație de nerefuzat pentru Hannah, fata de care este îndrăgostit, folosind componentele persuasiunii preluate din retoricile lui Aristotel.

Cu o înțelegere elementară a componentelor ethos, pathos și logos, profesorul și studentul au creat o propunere succintă, dar incredibil de eficace, fiind convinși că lui Hannah îi va fi imposibil să refuze invitația. Și au avut dreptate!

Invitația lui Jake la cină s-a bazat pe aceste trei principii:

Ethos (făcând apel la etică) – Jake nu a exercitat presiune asupra lui Hannah, nici măcar nu a insistat să iasă împreună la o întâlnire romantică. În schimb, invitația lui a fost una „prietenoasă”.

Pathos (făcând apel la emoții) – Propunerea lui sugerează că întâlnirea va fi una distractivă.

Logos (făcând apel la logică) – Știind că Hannah își schimbă locuința, Jake a invitat-o să ia cina împreună pentru ca tânăra să își recapete energia, sugerând că masa va fi gratuită, ca o compensație a muncii depuse de ea.

Încântat de faptul că fata nu i-a respins propunerea, Jake a făcut public mesajul pe care l-a compus împreună cu profesorul lui:

„Buna, știu că treci printr-o perioadă stresantă, dar dacă vrei să te recreezi după muncă sau dacă ai nevoie de mâncare pentru a supraviețui până te muți în noul apartament, mi-ar plăcea să luăm cina împreună. Va fi distractiv și o ocazie foarte bună pentru mine de a-l cunoaște pe câinele tău, însă el este motivul secundar pentru care fac asta”.

Din fericire, Hannaj a acceptat invitația, iar mesajul lui Jack a devenit viral pe Internet, fiind model de inspirație pentru mii de tineri.

Citește și – Doar 2 fraze ne împiedică să fim fericiți. Teoria unei vieți bune, dată de filosoful Epicur

Citește și – Istoria unei forme. Cum a devenit inima simbolul iubirii

Foto – Twitter

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton