Cea mai bogată ofertă a târgului este fără îndoială sâmbătă, când, pe lângă mult aşteptatele cărţi ale verii, semnate de autori Herta Muller, Dinu Pillat, sau Vladimir Nabokov, editurile au pregătit cu spor şi alte titluri valoroase.
Astfel, odată cu lansarea memoriilor lui Pillat, editura Humanitas aduce pe raft şi scrisorile Monicăi Pillat, nepoata scriitorului, trimise mătuşii acesteia vreme de 40 de ani. „Minunea timpului trăit” va fi lansată în prezenţa Monicăi Pilat, începând cu ora 12.30.
De asemenea, nu rata nici „Frumoasele străine”, cel mai recent volum de proză semnat de Mircea Cărtărescu şi apărut la aceeaşi editură.
Cu o nouă premieră vine şi Polirom, semnată de celebrul scriitor american, câştigător al Premiului Pulitzer pentru „Drumul”, Cormac McCarthy cu tiltul „Nu există ţară pentru bătrâni”.
Tot sâmbătă va fi lansat şi „Sexus” primul roman din celebra trilogie „Răstignirea trandafirie”, interzisă multă vreme în America, al autorului Henry Miller.
La Editura Paralela 45 va ieşi de sub tipar o nouă carte a lui Livius Ciocârlie, eseist şi diarist de marcă. „Cartea cu fleacuri”, volum la răspântia dintre genuri, o carte din fragmente despre viaţa de zi cu zi, în care cititorii vor recunoaşte conştiinţa autoironică şi cinică a autorului.
Notabilă este şi apariţia romanului de debut al scriitorului Radu Pavel Gheo, „Noapte bună, copii!”, o carte despre vârste şi identităţi, despre România comunistă şi postcomunistă, un roman în care se fac şi se desfac destine.
Printre romanele nou apărute se numără „Provizorat” de Gabriela Adameşteanu, un portret al României de secol XX, în care se împletesc poveşti şi istorii personale configurate într-un veac cu multe umbre şi puţine lumini.
Editura Litera lansează o nouă colecţie dedicată scriitarei americane Hilary Mantel. „Wolf Hall”, multipremiatul roman al lui Hilary Mantel, câştigător al Premiului Man Booker anul trecut, este primul titlu din serie.
Duminică
În ultima zi de târg, editura Humanitas completează Raftul Denisei cu un nou bestseller celebru. „Insula iubirilor nesfârşite” este un roman scris în 2006 de autoarea de origine cubaneză, Daina Chaviano, considerată una dintre cele mai bune scriitoare în limba spaniolă. „Insula iubirilor nesfârşite” este cel mai tradus roman din istoria literaturii cubaneze, iar autoarea, în vârstă de 50 de ani, a fugit în SUA, cărţile ei fiind apoi interzise în Cuba.
Romanul este saga unei familii cubaneze, pe care eroina cărţii, Cecilia, o jurnalistă fugită din Cuba în Miami, o află de la Amalia, o bătrână pe care o întâlneşte într-un bar. Povestea continuă cu însăşi istoria poporului cubanez.
La ora 12.00, la standul Curtea Veche, politicianul Adrian Cioroianu va invita cititorii la „150 de poveşti despre lucruri pentru care ai putea renunţa la Paradis”, iar Traian Băsescu cva prezenta „Introducere în ştiinţa politică”, semnată de politologul Cristian Preda.