Joburi de vară pentru copii

.

Momentul „primului job” reprezintă un pas important pentru fiecare dintre noi, câştigarea primilor bani fiind practic prima etapă de maturizare şi responsabilizare a oricărui copil.
De voie sau de nevoie, din plictiseală sau pasiune, copiii au la îndemână câteva alternative prin care îşi pot câştiga primii lor bani în vacanţa de vară.  
 
Dacă şi copilul tău se află la vârsta la care trebuie să cunoască în mod realist viaţa şi să deprindă valoarea banilor, îţi recomandăm câteva activităţi sezoniere pe care le poţi propune copilului tău ca  îndeletnicire  în timpul lui liber.  
    
Iată ce sugestii îi poţi oferi pentru prima lui slujbă.  
 

1. Promoter

 
Există numeroase companii care optează pentru publicitatea convenţională stradală şi aleg să angajeze copii pe posturi de distribuitori. În acest fel plătesc mai puţin, în plus copiii sunt mai activi şi mai îndrăzneţi. Oricine poate împarţi „ fluturaşi”  (flyere) pentru câteva ore în una din zonele aglomerate din oraş.  
 
Şi supermarketurile oferă astfel de joburi pentru a-şi promova ofertele prin pliante. Cu o biciletă şi un rucsac şi copilul tău poate să câştige câţiva bănuţi în vacanţă.  
 

2. Babysitter… pentru animale

 
Mult mai dezvoltat în străinătate, acest tip de servicii este o activitate plăcută şi la îndemână pentru copiii care vor să lucreze în vacanţă.  
 
Dacă şi copilului tău îi plac animalele, dar nu îţi poţi permite unul, ar putea fi de un mare ajutor celor care nu au timp să îşi scoată căţelul în parc. Este nu doar o activitate prin care îşi va asigura singur banii de buzunar, dar şi o modalitate excelentă de recreere în oraş.  
 

3. Bani din pasiuni

 
Este important să îi încurajezi înclinaţiile artistice şi creative. Dacă îi place să picteze, cu siguranţă poate face şi felicitări frumoase, sau dacă are îndemânare poate realiză accesorii şi obiecte unicat, pe care le poate expune în târgurile care se desfăşoară adesea în oraş.  
 
De asemenea, îi poţi ceda un mic spaţiu în garaj, unde să amenajeze propriul lui stand, pentru expunere permanentă.  
 

4. Colaborator la revistă

 
Cei cu talent la scris, care şi-au adus deja contribuţia la revista şcolii, pot opta pentru un post de colaborator la o publicaţie locală. Câteva impresii din ultima vacanţă, promovare zonei turistice în care locuiesc bunicii, sunt câteva subiecte despre care poţi scrie în primele tale articole plătite.  
 

5. Meditaţii

 
O vorba înţeleaptă spune că „ dacă ai carte, ai parte”  . Astfel, meditaţiile pot fi încă o alternativă pentru cei care au învăţat din pasiune o limbă străină, cum este franceza şi germana, sau matematica, care a reuşit să dea multora bătăi de cap în liceu.
 
Este o „ piaţă”  cu potenţial, mai ales printre colegii care au restanţe la examene, însă pot exista solicitări şi din partea elevilor din clasele mai mici care se pregătesc pentru următorul an.

Este bine, pe de altă parte,    să îi acorzi libertatea să decidă el când este pregătit pentru acest pas şi nu în ultimul rând să ţii cont de pasiunile şi aptitudinile pe care le are.   

Foto:Shutterstock 

    
Vedete din Romania Vedete internationale