Îți faci prea multe griji tot timpul? Ce spune asta despre inteligența ta!

.

Despici firul în patru indiferent de ce problemă, cât de minoră ar fi, și îți faci griji mai tot timpul? Ești mai tot timpul anxioasă și stresată? Toate aceste manifestări sunt, conform medicilor, un indiciu că ești o persoană cu un IQ peste medie.

Un nou studiu indică faptul că dacă obișnuiești să îți faci prea multe griji, din orice, nu este până la urmă ceva negativ. Anxietatea se pare că este strâns legată de inteligența oamenilor. Un expert în Neurobiologia Personalității la Kings College, în London, faptul că ești o persoană panicoasă, care își face scenarii negative cam în orice situație care intervine peste zi denotă o imaginație bogată. Se știe că persoanele creative au și un IQ cu mult peste medie.

”Dacă ai tendința să-ți faci gânduri negre în legăură cu orice situație care intervine în activitatea ta de zi cu zi, acest lucru se întâmplă datorită a unui nivel ridicat al activității spontane în zona cortexului median prefrontal, care guvernează percepția conștientă a amenințării. Dacă ai tendința să te panichezi mult mai repede decât media, din cauza nivelului ridicat de reactivitate în nucleu bazolateral al amigdalei, acest lucru înseamnă că poți experimenta emoții negative intense chiar și atunci când nu este prezentă amenințarea. Din punct de vedere neurologic, un scor ridicat în ceea ce privește nevroza presupune un nivel ridicat de imaginație activă, ceea ce este un generator al inteligenței”, susține medicul Adam Perkins.

De asemenea, medicul mai arată că persoanele fericite și optimiste, prin definiție, sunt dezavantajate în momentul în care inteligența le este stimulată în vederea rezolvării unor probleme.

”Persoanele optimiste, pozitive, pe care nu le supără niciodată nimic și care nu se gândesc deloc la probleme se confruntă cu un dezavantaj în momentul în care sunt în fața unei probleme pe care trebuie să o rezolve, comparativ cu persoanele nevrotice. Doar dacă observăm viața geniilor, nu putem decât să conchidem că aveau o predispoziție spre negativism și anxietate, stări care în mod clar fac parte din spectrul nevrotic”, a adăugat Perkins.

Este împământenită teoria conform căreia persoanele care se frământă cel mai mult sunt printre cei mai talentați creatori. Sunt persoanele care văd că o problemă are nevoie de rezolvare și văd și rezolvarea, mult mai repede decât optimiștii.

Așadar, persoanele care îți fac prea multe griji, persoanele care au o tulburare legată de anxietate, au un IQ mult mai mare decât persoanele sănătoase, normale, dar și un nivel mult mai ridicat de activitate în acele regiuni ale creierului responsabile cu realizarea unei comunicări optime între diferite zone cerebrale.

”Deși anxietatea ni se pare un lucru dăunător pentru noi, aceasta este legată de inteligență, este o trăsătură care ține de un nivel ridicat de adaptare. Un nivel ridicat de anxietate poate deveni patologic, pacienții se îngrijorează deseori irațional. Dar, această îngrjijorare excesivă devine adaptativă. Persoanele care reacționează astfel au șanse mult mai mari să trăiască mai mult sau să scape din situații-limită”, susține Jeremy Coplan, profesor de psihiatrie la Centrul Medical din cadrul Univerisității New York.

Foto: 123rf.com

Ultima modificare noiembrie 10, 2015 5:02 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale