Imprimante portabile pentru toate buzunarele

.

Imprimanta este un dispozitiv periferic care permite utilizatorului să genereze o copie pe hârtie a datelor stocate sau colectate cu ajutorul aparatelor digitale. Imprimantele obişnuite sunt de dimensiuni mari, sunt legate cu cabluri la reţeaua electrică şi plasate în birouri şi locuinţe. În ultima perioadă, tehnologia a avansat rapid, iar dimensiunile imprimantelor s-au redus mult, până la formatul unui telefon mobil, pentru a răspunde nevoilor pasionaţilor de fotografie de a-şi trece pe suport de hârtie instantaneele suprinse în momentele cele mai plăcute ale vieţii lor, oriunde s-ar afla.

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Aşa s-a dezvoltat imprimanta portabilă, cu dimensiuni reduse, compactă și wireless, care poate fi ușor de transportat, în rucsac, în geantă sau chiar în buzunar. Caracteristicile, cum ar fi încărcarea ușoară a hârtiei, imprimarea cu viteză ridicată și designul minimalist, o fac benefică și simplu de utilizat.

Dacă vrei să-ţi imprimi fotografiile în orice situaţie şi în orice loc te afli, o imprimantă portabilă este o alegere excelentă. În acest articol, îţi vom prezenta câteva informaţii despre imprimantele portabile şi îţi vom recomanda câteva modele care să te inspire în alegerea ta.

Despre imprimantele portabile

Prima mini-imprimantă a fost creată în anii 60, de către compania japoneză Shinshu Seiki Co, ce avea să devină ulterior Epson.

EP-101 a fost primul miniprinter electronic care imprima cifre și simboluri și a fost lansat în septembrie 1968. Imprimanta cu tambur nu era foarte mare, având doar 164 de milimetri în lățime, 102 milimetri în înălțime, 135 de milimetri în adâncime și cântărea 2,5 kilograme.

Dezvoltarea telefoanelor mobile cu camere foto din ce în ce mai performante a făcut ca piaţa imprimantelor să ceară dispozitive de printare portabile, care să se conecteze cât mai uşor oricărui smartphone, tabletă sau laptop şi să livreze poze cât mai repede şi la o cât mai bună calitate.

Astfel, pe măsură ce tehnologia a avansat, imprimantele au devenit mai mici, mai ușor de utilizat şi dotate cu mai multe caracteristici, cum ar fi rezoluția mai mare şi viteza mai mare de imprimare.

În ultimii ani, imprimantele portabile au devenit preferate de mulţi utilizatori ai tehnologiei mobile. Acest lucru s-a datorat caracteristicilor avansate, precum și faptului că sunt ușor de transportat şi pot fi folosite în orice împrejurare, la o petrecere alături de prieteni, la o ieşire la restaurant, la un concert sau într-o călătorie.

De asemenea, tehnologia wireless le-a făcut mai atractive și mai accesibile. În prezent, imprimantele portabile sunt folosite în toată lumea și sunt extrem de populare.

Despre tehnologia de imprimare

Există diferite tehnologii folosite, cum ar fi tehnologia de imprimare termică, tehnologia de imprimare cu jet de cerneală şi tehnologia de imprimare cu laser.

Tehnologia de imprimare termică folosește materiale sensibile la căldură, cum ar fi hârtia termică, care se încălzește când este expusă la căldură și se colorează în mod corespunzător în funcție de nivelul de căldură. Imaginile obţinute sunt în acest caz alb-negru.

Tehnologia de imprimare cu jet de cerneală folosește patru culori de bază, cyan (albastru-verzui), magenta (roşu purpuriu), galben şi negru, care, combinate, pot reproduce întregul spectru de culori pe hârtie. Acest tip de imprimantă folosește cartușe cu cerneală care este pulverizată pe hârtie în timpul imprimării.

Tehnologia de imprimare cu laser folosește transferul unei pulberi (toner) pe hârtia de imprimat. Imprimantele cu laser sunt mai puţin recomandate pentru fotografii, din cauza calităţii reduse a imaginilor.

În plus faţă de aceste tehnologii, valabile mai mult pentru imprimantele clasice, imprimantele portabile folosesc alte metode de printare, mai moderne şi mai adaptate dimensiunilor reduse ale dispozitivelor.

O tehnologie din ce în ce mai întâlnită este cea de sublimare a coloranţilor, folosită iniţial pentru imprimare pe materiale diferite de hârtie, cum ar fi textile, cermaică, plastic etc., dar care acum este potrivită pentru imprimantele portabile.

Sublimarea coloranţilor este un proces de imprimare care utilizează o panglică special concepută ce conține cerneluri solide. Imprimanta încălzește cerneala, ceea ce face ca aceasta să se sublimeze, adică să nu mai treacă prin forma lichidă, ci direct de la forma solidă la cea gazoasă.

Trei culori primare sunt aplicate pe hârtie sau pe alt material. Odată ce colorantul atinge suportul, aceasta trece din nou din stare gazoasă în stare solidă și rezultă o imagine în culori. Pentru ca imaginea să nu se deterioreze, imprimanta adaugă un strat protector transparent pe hârtie/material.

Altă modalitate de printare care şi-a făcut loc în imprimantele de mici dimensiuni este cea cu ajutorul hârtiei ZINK (Zero Ink), dezvoltată de compania Zink Holdings. Aceasta, aşa cum îi spune numele, nu foloseşte cerneală.

Hârtia ZINK are mai multe straturi: un strat suport (opţional cu un adeziv sensibil la presiune), straturi sensibile la căldură, cu coloranți cyan, magenta și galben sub formă incoloră și un strat de acoperire.

Aplicarea culorii se realizează prin controlul lungimii și intensității impulsurilor termice. Astfel, stratul galben este plasat sus şi este sensibil la impulsuri termice scurte de temperatură ridicată. Stratul magenta se află la mijloc şi este sensibil la impulsuri mai lungi de temperatură moderată. Stratul cyan este în partea de jos, fiind sensibil la impulsuri lungi de temperatură mai scăzută.

Straturile de culoare sunt separate de alte straturi intermediare subțiri, care acționează ca o izolație termică, moderând căldura pe tot parcursul imprimării.

Hârtia ZINK este durabilă și nu se decolorează sau pătează în timp, precum hârtia foto tradițională. Acest lucru o face alegerea perfectă pentru printuri de lungă durată. În plus, hârtia Zink produce culori vibrante, astfel că rezultatele arată foarte bine.

Cum alegi o imprimantă portabilă

Atunci când vine vorba de a alege o imprimantă portabilă, există multe lucruri de luat în considerare. În primul rând, trebuie să ții cont de dimensiunile dispozitivului. Dacă intenționezi să-l poți lua cu tine în călătoriile tale, optează pentru un model compact și ușor. Dacă vrei să printezi când eşti la concert, de exemplu, atunci trebuie să achiziţionezi o mini-imprimantă.

Al doilea factor important este tipul conectivității. Există imprimante care se conectează prin wireless, iar altele prin Bluetooth. Alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

De asemenea, înainte de a cumpăra o imprimantă portabilă, asigură-te că aceasta asigură calitatea pe care ţi-o doreşti. Unele imprimante oferă doar imagini alb-negru, altele au o rezoluţie color mai mica sau mai mare. În plus dimensiunea fotografiilor este un criteriu, dar trebuie să ştii că, în general, pozele nu vor fi foarte mari.

În final, trebuie să ții cont de preț. Există imprimante portabile ieftine și scumpe, așa că asigură-te că alegi un model care se potrivește bugetului tău.

Îţi prezentăm în continuare câteva modele de imprimante portabile, dintre care să-ţi alegi cea care ţi se potriveşte.

Mini imprimante portabile

Mini imprimanta termica, Sundiguer, cu 10 role (57x25mm) hartie termica este un dispozitiv amuzant, care poate fi atrăgător pentru orice copil şi adolescent, dar nu numai. Aparatul imprimă termic pozele, alb-negru, şi suportă mai multe funcţii, cum ar fi imprimarea fotografiilor, etichetelor, mesajelor, listelor, înregistrărilor, codurilor QR etc. Imprimarea alb-negru face fotografiile să arate retro. Aplicaţia iprint oferă o varietate de fonturi şi teme pentru a face fotografiile tale elegante. Încarcarea completă dureaza 2 ore şi poate imprima 8 role de hartie.

Mini imprimanta termica, Sundiguer

Set imprimanta foto instant portabila Xiaomi cu 25 coli si husa neagra este o soluţie potrivită pentru cine doreşte o imprimantă de dimensiuni şi greutate apropriate de cele ale unui telefon, dar şi un set de coli de imprimare. Pozele sunt imprimate în format A8 (2×2,9 inci, 52x74mm), fără cerneală, folosind tehnologia termică. Poate fi purtată în buzunar şi cântăreşte 181 de grame. La această imprimantă se pot conecta până la trei dispositive simultan, prin tehnologia Bluetooth.

Set imprimanta foto instant portabila Xiaomi cu 25 coli si husa neagra

Imprimanta foto portabila Fujifilm Instax Mini Link 2 se conectează prin Bluetooth şi funcţionează cu aplicaţia gratuită INSTAX MINI LINK pentru a crea printuri 2×3 inci din imagini statice sau videoclipuri. Înainte de imprimare, imaginile pot fi decorate cu rame, filtre, schiţe şi autocolante. Sau utilizează funcţia INSTAXAiR pentru a adauga bule, petale, neon, vopsea spray, sclipici, doodles şi forme la fotografiile tale. Fotografiile vor fi în format A8, imprimate cu tehnologia de sublimare a coloranţilor.

Imprimanta Fujifilm Instax pentru smartphone MiniLink 2

Imprimanta foto portabila Canon Zoemini, Bluetooth este elegantă, subţire şi uşoară, se poate purta în buzunar (cântăreşte 160 de grame) sau în genţi mici, oferind imprimare instantanee pentru imortalizarea momentelor magice. Fotografiază, foloseşte un filtru vintage, adaugă elemente AR si obţii imediat imprimate autocolante ce pot fi lipite, oferind lucrurilor tale o nota personală. Dimensiunile fotografiilor sunt de 2×3 inci. Un ciclu complet de încărcare asigură imprimarea a 20 de fotografii.

Imprimanta foto portabila Canon Zoemini

Imprimanta Polaroid HiPrint, 2×3 inch foloseşte tehnologia de sublimare a coloranţilor pentru a oferi printuri frumoase, asemanatoare vieţii reale. Conectivitatea se face prin Bluetooth şi are o autonomie de până la 20 de fotografii cu o singură încărcare.

Imprimanta Polaroid HiPrint 2×3

Imprimante portabile pentru telefon

Imprimanta portabila Huawei, Multicolor, CV80, Poze 50×76 mm este o imprimantă Bluetooth, care utilizează tehnologia de imprimare ZINK pentru a printa autocolante foto de 2×3 inci şi dispune de o baterie litiu-ion reîncarcabilă şi încorporată de 500 mAh. Are următoarele functii de bază: imprimare din galerie, imprimare prin colaj, imprimarea fotografiior de documente, imprimare şi scanare AR, imprimare cărti de vizită, imprimare Huawei Share One-Touch.

Imprimanta portabila Huawei

Imprimanta foto Kodak Mini 3 Plus Retro, Format hartie 7,6×7,6 cm foloseşte tehnologia de sublimare a coloranţilor, cântăreşte 350 de grame şi conţine un pachet de 10 hârtii foto. Se poate conecta prin USB şi Bluetooth.

Imprimanta foto Kodak Mini 3 Plus Retro

Imprimanta Foto Portabila HP Sprocket, 2×3 inch combină un design uşor cu o interfaţă uşor de utilizat pentru a te ajuta să printezi într-o clipă. Tehnologia de imprimare este pe hîrtie ZINK, greutatea este de 172 de grame, iar conexiunea, prin Bluetooth.

Imprimanta Foto Portabila HP Sprocket (2nd Gen)

Aparatul de mai sus are un ”frate”, Imprimanta Foto Portabila HP Sprocket Select, 2.3×3.4 inch, care poate printa fotografii cu 30 la sută mai mari.

Imprimanta Foto Portabila HP Sprocket Select, 2.3×3.4 inch

Imprimanta Foto Portabila Kodak Step ZIP foloseşte tehnologia Bluetooth şi imprimă termic fotografii în format 2×3 inci pe hârtie ZINK cu suport adeziv, cu ajutorul aplicaţiei gratuite Kodak Step Prints. Cu acumulatorul încărcat, se pot printa 25 de fotografii.

Imprimanta Foto Portabila Kodak Step ZIP

Imprimante inteligente portabile

Imprimanta Fujifilm Instax Link Wide printează imagini în format larg, cu dimensiunea de 2,4×3,9 inci (62x99mm), şi se conectează prin Blutooth la dispozitivul tău mobil. Poţi adăuga bogăţie momentelor care conteaza cel mai mult pentru tine cu un cod QR. Imprimă pe fotografie un cod QR care poate fi legat de un mesaj audio, o pagină web, un text, o invitaţie şi multe altele. Aplicatia sa le permite utilizatorilor să personalizeze, să editeze şi să imprime fotografii în formatele JPEG, PNG, HEIF si DNG. Instrumentele de editare disponibile includ decuparea, filtre, colaje şi posibilitatea de a adăuga text. Are o greutate de 340 de grame şi o viteză de imprimare de 12 secunde.

Imprimanta Fujifilm Instax Link Wide

Cu dimensiuni şi greutate mai mari, dar păstrând portabilitatea, Imprimanta foto Canon Selphy CP1300 WiFi, AirPrint este ideală pentru crearea de imprimate unice de pe dispozitive inteligente, aparate foto şi alte dispozitive compatibile. Imagini vibrante şi durabile, de calitate excelentă, sunt gata în mai puţin de un minut prin tehnologia de sublimare a coloranţilor. Optimizarea automată a imaginii garantează calitatea fotografiilor. Poţi să printezi până la 54 de fotografii cu bateria opţională de capacitate mare. În plus, are un display de 3,2 inci, care te ajută să vizualizezi pozele înainte de printare. Cântăreşte 0,9 kg.

Imprimanta foto Canon Selphy CP1300 WiFi

Imprimanta Inkjet color Epson WF-100W, A4, Wireless este cea mai mică şi mai uşoara imprimantă wireless A4 (210x297mm) cu jet de cerneala şi are un acumulator încorporat care poate fi reîncarcat oriunde prin USB. Este utilă pentru activităţi office, este compactă, având dimensiuni de numai 309x154x61 mm şi o greutate de 1,6 kg. Totodată, este compatibilă cu Apple AirPrint, Google Cloud Print şi Epson iPrint.

Imprimanta Inkjet color Epson WF-100W, A4, Wireless

Imprimanta foto Canon SELPHY QX10 poate printa fotografii detaliate în format pătrat, de 2,7 x 2,7 inci (68 x 68 mm), direct de pe smartphone. Modelul imprimă imagini pe hârtie de calitate superioară, cu o margine pe care poţi scrie un titlu, pentru un aspect special pe care il vei preţui. Greutatea aparatului este de 445 de grame.

Imprimanta foto Canon SELPHY QX10

Imprimanta Fujifilm Instax Share SP-3 beneficiază de un nou sistem de expunere cu laser, care asigură un timp de imprimare rapid, de 13 secunde de la transferul datelor de imprimare la ieșirea din imprimantă. În același timp, zgomotul de imprimare este redus, ceea ce face ca experiențata de imprimare să fie plăcută. Trebuie să selectezi cele mai bune fotografii de pe smartphone-ul tău și apoi să le printezi în format 62x62mm prin simplul transfer din aplicație către SP-3, prin conexiune Wi-Fi.

Imprimanta Fujifilm Instax Share SP-3

Imprimantele portabile oferă utilizatorilor o varietate de avantaje și facilități, de la flexibilitatea de a le lua oriunde mergi la performanța de înaltă calitate. Acestea sunt, prin urmare, instrumente utile pe care oricine ar trebui să le ia în considerare.

Ultima modificare ianuarie 19, 2023 7:53 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale