Sigur nu ştiai câte ingrediente scârboase se ascund în alimentaia zilnică. După ce vei citi articolul, nu o să mai mănânci nimic fără să citeşti eticheta bine înainte. Vezi care sunt ingredientele scârboase pe care le mănânci zilnic.
Secreţii de la fundul castorului
Le găseşti sub numele de „castoreum” şi sunt folosite ca substitut al aromei de vanilie. Deşi sacii de lângă anusul unui castor nu te duc cu gândul la ceva vanilat, ei bine, acest extract animal este folosit destul de des în alimentatie.
Păr de om
Îl găseşti sub numele de L-Cisteină şi este folosit ca potenţator de aromă. Acest ingredient obţinut din păr de om sau pene de păsări este atât de comun în prăjituri şi produse de patiserie, încât să nu te mire dacă ai mestecat puţin deja pe ziua de azi.
Antigel
Da, antigelul din portbagaj se găseşte şi în unele sosuri şi dressing-uri pentru salate, sub numele de „propilen glicol”. Mai puţin toxic decât fratele lui, etile glicolul, acesta este folosit în aliemntaţie pentru îngroşarea anumitor soluţii, cum ar fi sosul de paste, dressing-ul de salată sau sosul de usturoi.
Aditivi pentru biodiesel
Butylhydroquinona terţiară (TBHQ) este un aditiv folosit la carburanţii auto, dar şi la..guma de mestecat şi nuggets de pui. Deşi este foarte toxică, substanţa este folosită ca şi conservant în mutle alimente pe care le consumăm zilnic.
Sursa foto: Shutterstock