Cum organizezi petrecerea burlăcițelor. Buget, decor și accesorii

.

Petrecerea burlăcițelor a devenit un eveniment aproape obligatoriu înainte de nuntă, iar domnișoara de onoare trebuie să se implice cel mai mult în organizarea ei. Mireasa uită de stres și se distrează cu invitatele ei la petrecerea burlăcițelor care trebuie să fie de pomină!

Tot mai multe mirese își doresc să organizeze petrecerea burlăcițelor cu tematică, distracție și amintiri vesele. Nu este doar un eveniment de bonton, ci un moment special, în care mireasa uită de stresul pregătirilor pentru nuntă și petrece alături de cele mai bune prietene o seară de neuitat.

Petrecerea burlăcițelor nu este o petrecere oarecare sau o simplă seară de distracție în club. Tot mai multe mirese își doresc o petrecere cu tematică, experiențe inedite, un decor de poveste și cele mai vesele prietene. De obicei, domnișoara de onoare cea mai apropiată de mireasă are rolul de a se ocupa de organizarea acestei petreceri. Ea este primul ajutor al miresei și trebuie să fie atentă la toate detaliile petrecerii, pentru a organiza o după amiază de neuitat.

Organizarea petrecerii

Cum organizezi petrecerea burlăcițelor. Buget, decor și accesorii

Cea mai bună prietenă a miresei sau domnișoara de onoare se ocupă în general de petrecerea burlăcițelor. Cu toate acestea, mireasa este consultată la fiecare pas. Foarte rar se organizează petrecerea burlăcițelor pe ascuns pentru a-i face o surpriză miresei. Riști să faci alegeri care nu îi sunt pe plac.

Mireasa ar trebui să fie consultată în ceea ce privește data petrecerii, în funcție de programul ei și de pregătirile pentru nuntă. De asemenea, locația este foarte importantă, precum și decorul sau activitățile distractive.  

Cum alegi data

Împreună cu mireasa și celelalte prietene interesate să participe la petrecerea burlăcițelor, trebuie aleasă o dată potrivită. În general, această petrecere se poate organiza aproximativ cu două săptămâni înainte de nuntă. În funcție de timpul liber al invitatelor și de locația aleasă, data petrecerii trebuie să vină în ajutorul miresei, în funcție de programul ei și de lucrurile pe care le mai are de făcut înainte de nuntă.

Cum alegi locația

Locația, de asemenea, se discută împreună cu mireasa. Poate fi vorba de o petrecere în grădina casei, dacă este vară, de un restaurant cu specialități, de un local cu piscină sau chiar de o pensiune la munte, dacă mireasa este amatoare de drumeții și excursii.

O petrecere mai relaxată poate fi organizată într-o cabană de munte, o petrecere cu dans și distracție trebuie organizată în club, iar o petrecere la care toate domnișoarele să se simtă răsfățate poate fi organizată într-un complex de cinci stele cu centru spa și piscină.

Dacă este mult mai plăcut să plecați din oraș la munte sau chiar într-un city break în Europa, atunci trebuie să te ocupi de organizarea plecării din timp, să rezervi biletele de tren sau de avion și cazarea. Uneori, este nevoie să începi să te ocupi de petrecerea burlăcițelor de îndată ce mireasa începe să se ocupe de locația de nuntă, cu câteva luni înainte de marele eveniment.

Cum alegi tema

Gândește-te la pasiunile miresei și alege o temă care să o reprezinte. Spre exemplu, dacă este pasionată de flori, atunci decorul trebuie să fie plin de flori și de culoare. Cu siguranță va aprecia un spațiu decorat cu aranjamente florale, baloane și funde colorate.

Dar poți alege și o temă nonconformistă sau o temă elegantă, în funcție de personalitatea viitoarei mirese. Petrecerile în pijamale, petrecerile cu filme și actori preferați, petrecerile la piscină și cu trupe de dansatori sunt cele mai populare. Petrecerea burlăcițelor poate să înceapă pe biciclete și să se încheie la un hotel de lux la munte sau poate să înceapă într-un mall, pentru ultimele cumpărături de nuntă și să se încheie la club.

Cum alegi invitatele

Mireasa este cea care decide lista invitatelor la petrecerea burlăcițelor. Sunt mirese care vor să aibă alături doar prietenele apropiate, dar sunt și mirese care își invită verișoarele, vecinele sau colegele de la birou.

În ceea ce privește costurile, mireasa trebuie să fie pregătită să suporte cea mai mare parte a cheltuielilor, dar și invitatele este bine să participe la cheltuieli, mai ales dacă este vorba de o locație mai scumpă sau de un hotel cu pretenții, limuzină și distracție în club.

Cu fotograf sau fără

Dacă mireasa își dorește o petrecere cu totul deosebită alături de prietenele ei, atunci merită să angajezi un fotograf profesionist care să realizeze poze artistice și clipuri video sugestive. Amintirile acestei petreceri vor fi păstrate ani de-a rândul într-o formă specială.

Fiecare invitată va face diverse poze, dar un fotograf profesionist va știi să surprindă cele mai importante momente și va realiza un colaj de imagini și cadre sugestive. Ține cont de faptul că un fotograf pentru evenimente trebuie ales din timp, deoarece au și ei un program încărcat în perioadele în care se organizează nunți.

Cumpărături necesare pentru petrecerea fetelor

În funcție de tema aleasă, vei avea nevoie de obiecte de decor adecvate, dar și de ținute asortate.

S-ar putea ca tuturor fetelor invitate să le placă să se îmbrace la fel. Caută rochii, tricouri sau pijamale cu același model pentru toate burlăcițele, inclusiv pantofi sau papuci la fel sau accesorii asortate.

Doar mireasa primește o ținută diferită, în ton cu celalalte, dar de preferat de culoare albă, deoarece ea trebuie să iasă în evidență în poze și clipurile filmate. De multe ori, la această petrecere mireasa poartă un voal mai scurt, simbolic, care anunță marele eveniment.

Lista de cumpărături continuă cu delicatese, dulciuri, băuturi și accesorii pentru decor. Iată câteva sugestii care te vor ajuta:

  • Aperitive și gustări rafinate
  • Pizza, friptură la grătar, salate
  • Dulciuri, prăjituri, fructe și eventual un tort
  • Băuturi răcoritoare, lichioruri pentru cocktailuri, șampanie, cafea
  • Accesorii pentru decoruri: pernuțe, flori, baloane, funde, lumânări parfumate sau lampioane colorate.
  • Accesorii de petrecere: pălării amuzante, ochelari colorați, confetti, șiraguri de flori sau de mărgele; coifuri haioase sau alte accesorii care pot fi folosite când faceți pozele de grup.

Cadouri pentru mireasă și burlăcițe

O petrecere începe sau se încheie cu daruri. Invitatele trebuie să pregătească fiecare câte un cadou pentru mireasă, iar la rândul ei mireasa trebuie să le ofere prietenelor ei câte un dar simbolic.

Daruri pentru mireasă:

  • Lenjerie intimă
  • Halat din mătase
  • Papuci eleganți de interior din mătase
  • Pijamale din voal sau mătase
  • Evantai din dantelă
  • Cărți despre viața de cuplu
  • Bijuterii
  • Parfumuri
  • Cosmetice
  • Spumă de baie
  • Lumânări parfumate pentru seri romantice cu viitorul soț

Daruri pentru burlăcițe:

  • Accesorii de păr
  • Bijuterii
  • Mini parfumuri
  • Seturi de cosmetice
  • Obiecte decorative care să amintească de tematica petrecerii.

Activități distractive pentru petrecerea burlăcițelor

Cum organizezi petrecerea burlăcițelor. Buget, decor și accesorii

O petrecere obișnuită poate să aibă loc într-un restaurant și se poate încheia cu o sesiune de fotografii artistice sau poate fi organizată la club și se poate încheia cu dans și distracție pe măsură. Dar cele mai interesante petreceri de burlăcițe sunt petrecerile tematice.

Seara la cinematograf

Organizează acasă o seară ca la cinema, cu filme în care joacă actorii preferați ai miresei sau cu filme despre dragoste și nunți sau comedii spumoase. Poate fi o petrecere relaxată, cu un bufet suedez, cu cocktail-uri aromate, confetti și pijamale din mătase.

Sex and the City

Petreceți ca personajele din celebrul serial. Ziua ieșiți la cumpărături, alegeți rochii sau ținute noi, iar seara mergeți la un cocktail îmbrăcate în hainele noi. Vorbiți despre relații, despre căsnicie și despre ce o așteaptă pe viitoarea mireasă în rolul de soție și de mamă.

Stilul anilor 90

Toate prietenele vor fi încântate să mai asculte muzica anilor 90, să fredoneze refrenele preferate și să danseze. Organizează petrecerea burlăcițelor acasă, cumpără câteva ținute sau accesorii specifice anilor 90 și ascultați muzica de atunci. Prepară acasă câteva aperitive, dulciuri și băuturi aromate și dansați până în zori.

Mama mia sau Dirty Dancing

Alegeți un film muzical de referință, îndrăgit de mireasă și de prietenele ei. Pregătiți un decor inspirat din film, căutați toată coloana sonoră și dați o petrecere cu dans, cocktail-uri și fotografii amuzante. Pregătește și câteva aperitive și mai ales dulciuri, pentru că o după amiază de dans presupune un efort care trebuie răsplătit cu prăjituri și tort.

Drumeție la munte

Dacă mireasa adoră excursiile și drumețiile la munte, atunci planificați o drumeție scurtă, spre o cabană sau un hotel montan. Organizează din timp cazarea și masa, transportul și rucscacii cu toate obiectele necesare pentru o mini vacanță la munte. Seara, după o drumeție reușită, faceți un foc de tabără și distrați-vă cu cântece de chitară.

Relaxare și răsfăț la spa

Alegeți o zi de spa, într-un complex cu piscine, apă termală și masaj. Va fi o petrecere relaxantă, în care mireasa va avea răgazul să se odihnească și să mai uite de stresul pregătirilor de nuntă. Pregătește halate și papuci la fel pentru toate invitatele, câte un cadou cu săruri de baie și ulei de masaj sau cu truse de manichiură. Prietenele miresei vor fi încântate să fie răsfățate cu o zi la spa, să se relaxeze și să încheie această zi într-o cameră la un hotel de lux din apropiere.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton