Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa

.

Alege unul dintre cele mai cunoscute și apreciate parcuri de distracție din Europa sau un parc de aventură din România, dacă vrei să îți colorezi vacanța cu experiențe inedite! Descoperă cele mai frumoase parcuri de distracții europene, îndrăgite de turiștii din întreaga lume!

Îți place să te dai în carusel, ești fascinat de trenulețe, mașinuțe zburătoare sau personaje din desenele animate! Vrei cât mai multe experiențe de neuitat, povești magice și atracții care îți vor stârni fiori? Le vei găsi în cele mai populare parcuri de distracție din Europa sau în parcurile de aventură din țara noastră!

Faimoasele parcuri de distracție din Europa

Port Aventura, Spania

Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa

Unul dintre cele mai populare parcuri de distracție se află lângă cel mai vizitat oraș al Spaniei, Barcelona. Port Aventura este localizat la o oră distanță de capitala Cataloniei și este vizitat anual de aproximativ 3 milioane de persoane în căutare de senzații de neuitat.

Parcul cuprinde 6 părți tematice: Mexico, Polynesia, China, Mediterana, Vestul Îndepărtat și Parcul Acvatic, pentru cei cărora le place apa, înotul și sporturile acvatice. Port Aventura este renumit datorită faptului că are două dintre cele mai rapide trenulețe-carusel din lume.

Tivoli, Danemarca

Grădinile Tivoli sau mai simplu, Tivoli, se află în frumoasa Copenhaga, capitala Danemarcii si este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, fiind inaugurat în 1843. El este faimos nu doar prin vechimea și frumusețea lui, cât și pentru „Trenul Morții”, un tren construit în anul 1914, în totalitate din lemn, și pentru unul dintre cele mai înalte roller-coaster din lume.

Dacă te încumeți să te urci în acest roller-coster cu înălțimea maximă de 80 de metri, vei avea o panoramă superbă asupra orașului. Iarna, trenulețele din Tivoli Gardens se opresc, dar parcul este decorat cu milioane de luminițe și devine un tărâm fantastic în așteptarea lui Moș Crăciun.

Europa Park, Germania

Un alt parc de distracții vechi și renumit în Europa se află în Germania, iar numele lui este Europa deoarece a fost construit în perioada în care se discuta intens despre constituirea Uniunii Europene.

Europa Park a fost deschis în anul 1975 și este împărțit în 12 parcuri mai mici, fiecare dintre acestea reprezentând câte un stat din Europa. Mascota parcului este un șoarece de culoare gri, cunoscut drept Euromaus. El te invită să descoperi o mulțime de trenulețe, mașinuțe, roți și carusele care mai de care mai colorate și variate.

Efteling, Olanda

Efteling este cel mai mare parc de distracție al Olandei și unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Europa. Se află la 45 de kilometri de Amsterdam, în localitatea Katsheuvel. Parcul este înconjurat de păduri și recrează o atmosferă fantastică pentru copii și adulți deopotrivă. Efteling atrage anual 4.5 milioane de vizitatori.

Parcul este conceput în patru sectoare, fiecare dintre acestea având o tematică diferită. Un anumit parc denumit Fairy Tale Realm, adică Tărâmul de Basm, este dedicat naturii și poveștilor din copilăriei, oferind o diversitate uimitoare a florei și faunei, stârnind imaginația copiilor de toate vârstele.

Liseberg, Suedia

Unul dintre cele mai bune roller-coastere din lume se află în parcul de distracții Liseberg din Gotherburg, Suedia. Parcul a fost deschis în anul 1923 și este una dintre cele mai mari atracții ale Scandinaviei. În fiecare an, aproximativ 3 milioane de oameni ajung la Liseberg și pleacă uluiți și încântați, mulți dintre ei revenind de mai multe ori.

Liserberg a devenit renumit pentru Balder, un carusel construit din lemn, considerat „Cel mai bun roller coaster din lemn pe șenile” în anii 2003 și 2005, conform vizitatorilor și specialiștilor care îl verifică periodic.

Culorile oficiale ale parcului Liseberg sunt verde și roz, intrarea principală fiind pictată în aceste culori. Parcul este deschis publicului pe timpul sezonului de vară, dar și în lunile noiembrie și decembrie, când se organizează un târg de Crăciun fabulos, cu o mulțime de atracții distractive și culinare, între care și chifteluțele din carne de ren.

Gardaland, Italia

Italienii sunt mândri cu parcul lor de distracții și cu renumitul lor carusel Mammut. Gardaland se află, așa cum îi spune numele, pe malul faimosului lac Garda, în localitatea Castelnuovo și a fost deschis în anul 1975.

Acest parc de distractii are 7 roller-coastere inspirate din diverse domenii, precum: istorie, spațiu, geografie și fantezie. În total, parcul oferă 30 de atracții și tipuri de activități, iar cel mai mare carusel a fost botezat Mammut. Fascinante pentru copii sunt parcul acvatic de inspirație Lego și Aquarium cu Grădina lui de Caracatițe.

Thorpe Park, Marea Britanie

Ești un mare fan al roller-coasterelor? În Thorpe Park găsești unul dintre cele mai mari carusele, cu 10 bucle!

Thorpe Park Resorts din Chertsey, Surrey, Marea Britanie este o insulă fără egal, care îți oferă zeci de atracții și distracții. Acesta a fost construit în 1979, fiind impartit în câteva secțiuni cu subiecte diferite, printre acestea numărându-se un sat de pescari din anii ’50 sau o regiune dedicată faimosului joc Angry Birds.

În 2002, organizatorii parcului au adăugat Colossus, un roller-coaster cu 10 bucle ce a devenit faimos extrem de repede, deținând pentru mai mult de 10 ani titlul de „Roller-coaster-ul cu cele mai multe bucle”.

Parc Asterix, Franța

Fanii eroilor galici, Asterix, Obelix si alti prieteni de-ai lor, se pot distra de minune intr-un parc de distractii aflat la 35 de kilometri de Paris. Asterix Parc a fost deschis în 1989 și este disponibil vizitatorilor tot anul, fără pauze de sezon. Aici, copiii mai mari de 6 ani sunt tentați cu o mulțime de activități inedite în timp ce descoperă lumea de altădată a Galiei, cu tradițiile și cultura ei.

Toate denumirile caruselelor sunt inspirate din istorie, precum: Zborul lui Icar sau Spionii lui Cezar. Diferite atracții, showuri, restaurante, 40 de magazine de dulciuri și un hotel – toate se gasesc pe teritoriul parcului Asterix.

Walibi Belgium, Belgia

Walibi Belgium, deschis în 1975, a vrut să fie concurența faimoaselor parcuri din Danemarca și Marea Britanie. Parcul de distracții belgian se află în localitatea Wavre, de lângă Bruxelles.

Walibi Belgium deține atracții pentru orice vârstă, copiii putând să aleagă între 16 carusele special concepute pentru ei, împărțite în două zone cu teme distincte.

Parcuri de distracție și aventură din România

Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa

Parc Aventura din Brașov

Iubitorii de aventură, munte și distracție găsesc la Brașov cel mai mare parc tematic din Europa deEst și unul dintre cele mai apreciate parcuri din România. La intrarea în parc, amatorii de aventură primesc un echipament de siguranță și harta cu cele 16 trasee din parc. Aici vei găsi trasee de aventură, tiroliană, plasă de escaladă, trambulină și multe alte activități distractive, grupate pe nivele de dificultate. Parcul este potrivit pentru toate vârstele și nivelele de experiență și oferă o experiență memorabilă pentru toată familia.

Traseele au dificultate variată, fiecare este trasat cu altă culoare și fiecare supune participanții la diverse activități interactive. Sistemul de dificultate, grupat pe culori, te informează cu privire de traseul adecvat pentru tine. Există 5 culori, începând cu mov, fiind adecvat copiilor sub 8 ani, și terminând cu negru, aceste trasee fiind potrivite persoanelor care au multă experiență și doresc să simtă senzații tari.

Marea Tiroliană peste lac are o lungime de 300 de metri dus și 200 de metri întors, fiind amplasată la o înălțime de 3 metri. Astfel, traversarea lacului oferă un peisaj inedit. Tiroliana de peste lacul cel mare este recomandă copiilor peste 14 ani.

Parcul de aventură este închis pe durata iernii, în lunile decembrie, ianuarie și februarie, fiind deschis în fiecare an din luna martie. Adresa parcului este Strada Paltinului nr. 8, Brașov.

Distracție în Salina Praid

Un alt parc deosebit, cu care se mâdresc românii, este parcul de distracție din Salina Praid, de altfel singurul din lume construit într-o salină. Parcul este amplasat la 120 de metri în subteran, și îmbină traseele cu elemente pe stâlpi și traseele de VIA FERRATA, pe rocă de sare. Aici vei găsi mult iubita tiroliană, pe care o folosesc și copiii, și adulții, poduri din coardă, diverse platforme și butuci suspendați. Traseele roz sunt mai ușoare, sunt recomandate celor mici, iar traseele roșii sunt recomandate tinerilor și adulților amatori de activități dinamice.

Parcul din Salina Praid este deschis tot timpul anului și este recomandat nu doar pentru sport și activități solicitante, ci și pentru aerosolii cu săruri care ameliorează problemele respiratorii, rinitele, alergiile și bolile pulmonare.

Salina Praid se află pe strada Minei nr. 44, în localitatea Praid, în apropiere de Sovata. Programul salinei variază ușor de la vară la iarnă, cu ultima intrare la orele 14:30 (iarna)  – 16.30 (vara).

Distracție lângă București

Amatorii de escaladă și tiroliene vor găsi și lângă Capitală un parc de aventură foarte bine dotat. Aici poți face echitație, te poți bucura de un mic zooland, te poți plimba cu bicicleta prin pădure sau poți escalada traseele din copaci. Copiii vor fi încântați de căsuțele din copaci și toată lumea se poate distra cu paintball, tir cu arcul, mini-golf, escaladă, airsoft sau tenis de masă.

Parcul de distracție de lângă București este deschis zilnic începând cu ora 10:00. Edenland Park este amplasat în Balotești (Str. Cantonului nr. 12), la doar 20 de minute distanță cu mașina de Capitală.

Aventură la Sinaia

În zonele montane poți găsi mai multe parcuri de aventură la Băile Tușnad, la Păltiniș, la Gura Humorului sau la Cheile Grădiștei, dar cel mai accesibil din București este Escapade Adventure Park-Cumpatu din Sinaia, la doar 3,5 km de centrul orașului (în cartierul Cumpătu). Aici ai o serie de activități precum:

  • Trasee de cățărare prin copaci
  • Escaladă pe “copacul maimuțelor”
  • Tiroliană de 90 m
  • Tir cu pușca (paintball)
  • Tir cu arcul
  • Scara pisicii
  • Traseu militar
  • Paintball în pădure
  • Traseure hunt
  • Jeep safari

foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton