Cele mai populare aplicaţii de dating

.

Numeroase persoane foarte tinere sau aflate la vârsta a doua caută diverse aplicații de dating. Unii dintre ei speră la o iubire romantică, alții vor doar un partener de dialog, alții vor să socializeze. Unele aplicații de dating au rămas în top și continuă să aibă milioane de utilizatori, altele încep să își piardă clienții tineri.

Pandemia de coronavirus ne-a obligat să ne înstrăinăm, să pierdem contactul direct cu cei din jur și să apelăm mai des la diverse aplicații de dating. Cei doi ani de restricții severe au fost foarte profitabili pentru patronii acestor aplicații, care nu sunt chiar atât de ieftine pe cât te-ai aștepta.

Dar lumea s-a schimbat, celebrele aplicații de dating cu milioane de utilizatori încep să își piardă clienții tineri, iar creatorii cu imaginație încearcă să găsească alte formule prin care pot face atractivele aplicațiile de întâlniri.

Ce înseamnă de fapt dating

Termenul vine din limba engleză și înseamnă simplu ”întâlnire”. Aplicațiile de dating, internet dating sau on-line dating, ne pot facilita întâlnirea virtuală cu anumiți parteneri aleși după criteriile noastre. Unele aplicații de dating te ajută să găsești posibili parteneri chiar la tine în oraș sau în cartier, altele te conectează cu utilizatori din toată lumea.

Contra unui cost care pare modest, un abonament lunar care variază între 7 și 15 euro, aceste aplicații te ajută să te conectezi cu persoane care ar putea fi pe placul tău, cu aceleași interese și preocupări. Acesta este, bineînțeles, un deziderat ideal. În practică, dating on-line are câteva avantaje, dar și multe dezavantaje.

Dating on-line cu bune și cu rele

Conform celei mai noi statistici din România, cel puțin una din 10 persoane a încercat sau chiar a folosit o aplicație de dating. Visul de a întâlni partenerul de viață on-line pare mult mai ușor de împlinit cu aceste aplicații. Dar și riscurile sunt pe măsură!

Iată câteva dintre beneficiile enumerate de către cei care folosesc aceste aplicații:

  • Îți lărgesc orizontul și ai șansa de a cunoaște persoane cu care nu te-ai fi întâlnit niciodată;
  • Comunicarea la distanță este mult mai rapidă și simplă, de preferat de către persoanele mai timide;
  • Aplicația îți poate oferi mai multe șanse, conform criteriilor bifate de tine, criterii care se referă atât la aspectul fizic al unui posibil partener, cât și la caracterul lui, preferințe, studii sau profesie;
  • Poți citi o mulțime de informații importante în profilul persoanei care te interesează;  
  • Poți păstra relația la distanță atâta timp cât îți dorești;
  • Nu există nicio obligație de întâlnire față în față și nu ai nicio obligație față de cei care te caută folosind aplicația respectivă;
  • Poți întrerupe oricând o relație on-line, fără obligații și fără ca persoanele respective să te poată găsi în lumea reală;
  • Poți păstra o relație amicală doar pentru conversații, dacă nu ai timp sau disponibilitatea de a te implica mai mult.

Cu toate beneficiile, există și anumite riscuri cu care te poți confrunta apelând la astfel de aplicații de dating:

Unele dintre informațiile și pozele pe care le găsim la profilul unui utilizator pot fi departe de realitate… cu alte cuvinte, unele persoane pot minți despre viața lor, despre preferințele și activitățile lor doar pentru a fi mai atractive și pentru a convinge anumiți parteneri de discuție să aibă și întâlniri față în față;

Mulți utilizatori trecuți de 40 – 50 de ani pot pune poze din tinerețe, ceea ce te induce în eroare cu privire la vârsta lor reală;

Siguranța ta personală este foarte importantă și trebuie să ai în vedere că sunt aplicații care îți cer prea multe detalii despre zona în care locuiești, astfel încât un posibil utilizator interesat de tine te poate găsi la un moment dat;

Șansele de a fi respins de cineva de care îți place sunt mult mai mari, decât în viața reală;

Riscul de a întâlni persoane cu o atitudine sau cu un limbaj dubios este considerabil mai mare, decât în realitate, în mediul în care trăiești tu.

Și, nu în ultimul rând, trebuie să realizezi că modul în care sunt concepute aceste aplicații de dating favorizează de fapt relațiile trecătoare, superficiale, pentru că cei mai mulți utilizatori nu se așteaptă și nici nu își doresc cu adevărat relații romantice stabile sau căsătorii. Ei caută mai degrabă divertismentul, o modalitate de a petrece timpul liber. Pentru unii, dating on-line este singura modalitate de socializare, ceea ce poate fi interpretabil. Pentru alții, dating on-line este doar o formă de refulare.

Cele mai multe persoane care folosesc aceste aplicații se simt singure, se simt excluse din societate, nu reușesc să stabilească prietenii de durată, cu atât mai puțin relații romantice care ar putea duce la întemeierea unei familii.

Atâta vreme cât ai așteptări realiste de la aceste aplicații și ești conștientă de faptul că pot ascunde multe riscuri, poți încerca să le folosești. Și nu uita să oferi cât mai puține detalii despre tine, despre cariera și profesia ta, despre zona în care locuiești sau lucrezi. Cu cât divulgi mai puține informații personale, cu atât vei fi mai protejată.

Cele mai populare aplicații de dating în România

Cele mai populare aplicaţii de dating

Tinder, cea mai folosită aplicație de întâlniri on line din lume este și în România pe locul întâi, chiar dacă în ultimii doi – trei ani a început să piardă din utilizatorii foarte tineri.

Tinder

Cel puțin un român din 10 folosește o aplicație de dating, iar majoritatea folosesc Tinder sau măcar au încercat să folosească Tinder o vreme pentru a se lămuri de beneficiile acestei aplicații. Conform statisticilor din anul 2021, majoritatea celor care folosesc Tinder au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și locuiesc în zonele urbane mari.

La nivel global, mai mult de 10 milioane de oameni folosesc Tinder, aplicație care are o versiune gratuită, accesibilă tuturor, dar și o versiune premium care îți oferă mai multe avantaje și rezultate conform căutărilor tale detaliate. Cei mai mulți utilizatori Tinder sunt interesați de pozele de profil și de genul de muzică pe care îl alegi pentru profilul tău.

Bumble

Cea de a doua aplicație de dating populară în lume și în România este Bumble. Aceasta este considerată de utilizatori drept o aplicație favorabilă pentru femei, deoarece femeia este cea care poate trimite prima un mesaj pentru a iniția o conversație.

Bumble este structurată pe trei mari categorii – date, bizz sau bff. În mod evident, Bumble date este pentru persoanele care își doresc o relație amoroasă, Bumble bizz pentru conexiuni profesionale și Bumble bff pentru formarea unor prietenii.

Aplicația Bumble a fost descărcată deja de 100 de milioane de ori și a devenit destul de repede la fel de populară precum Tinder.

Facebook Dating

Tot mai des folosită în ultimii doi ani și în România, Facebook dating încearcă să atragă utilizatorii cu un concept mai degraba romantic de genul: găsește pe cineva care să te aprecieze așa cum ești!

Ceea ce poate fi cu adevărat de apreciat la Facebook Dating este faptul că poți vedea persoanele care ți-au dat like, spre deosebire de Tinder unde nu poți vedea utilizatorii care sunt interesați de tine, până nu intră în contact cu tine.

Când accesezi Facebook Dating, există trei secțiuni: Profil, Liked You și Matches. Este cu siguranță un avantaj să vezi că toți oamenii care doresc să facă un match cu tine sunt disponibili, având în vedere că pe Tinder pentru a obține așa ceva trebuie să plătești un abonament.

Hinge

Această aplicație seamănă cu Tinder, însă poți interacționa cu persoane selectate dintre prietenii și cunoștințele prietenilor de pe Facebook. Aplicația elimină, însă, automat persoane conectate cu foști parteneri sau cu membrii de familie.

Pentru a accesa aplicația, trebuie să folosești contul de Facebook, iar perioada de probă este gratuită. Ulterior, vei plăti un abonament pentru a beneficia de toate serviciile.

OkCupid

OkCupid este o aplicație de întâlniri gratuită care folosește algoritmi pentru a potrivi utilizatorii în funcție de răspunsurile lor la teste de personalitate. Aplicația prioritizează relațiile pe termen lung.

Badoo

Este o aplicație care te ajută să găsești partenerul potrivit foarte aproape de tine. Ea folosește date GPS și funcții de localizare de pe Facebook pentru a-ți propune eventuali parteneri chiar din cartierul tău sau din orașul tău. Cumpărând anumite credite, poți obține mai multe informații despre persoanele care te interesează.

Happn

Această aplicație are un concept mai deosebit, deoarece ea poate conecta persoane care s-au intersectat în viața reală, dar nu au avut ocazia să se cunoască. Prin această aplicație, persoanele care frecventează anumite locuri comune precum o terasă, un restaurant, o sală de fitness pot avea șansa să intre în discuție on-line și să stabilească ulterior o întâlnire față în față.

Ce trebuie să mai știi despre dating on-line

Doar 30% din mesajele pe care le transmiți primesc un răspuns;

Aplicația îți oferă doar un mijloc de comunicare, nu te învață cum să construiești o relație;

Dating on-line consumă nu doar bani, ci și mult timp liber prețios;

Unii utilizatori petrec cel puțin 15 ore discutând on-line cu un alt utilizator, înainte de a ieși la o întâlnire față în față;

Prea multe opțiuni nu înseamnă că îți asigură succesul, din contră, este posibil să devină mult mai stresant să alegi pe cineva potrivit;

Goana după un partener on-line poate reprezenta un mare consum emoțional, psihic și financiar, iar rezultatul dorit se lasă multă vreme așteptat.

foto: ProfiMedia Images

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton